Δήμαρχος Miami Beach: Λέει στο CNN ότι ο κυβερνήτης DeSantis αποφάσισε να γίνει «πρωταθλητής» χωρίς να κάνει εμβόλια


Δήμαρχος Miami Beach: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι η Φλόριντα το χειρίστηκε άσχημα» Το CNN έδωσε στον Δήμαρχο του Μαϊάμι Μπιτς, Νταν Γκέλμπερ, την ευκαιρία να εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της παραλλαγής όμικρον για την COVID-19 σε εθνικό επίπεδο.

Ο Γκέλμπερ εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη “New Day” με τον οικοδεσπότη John Avlon για να συζητήσουν τους αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων στη Φλόριντα.

Ο Gelber έσπευσε να κατηγορήσει για άλλη μια φορά τον DeSantis και άλλους κρατικούς ηγέτες για αποθάρρυνση των εμβολιασμών καθώς αυξάνονταν τα κρούσματα. “Λοιπόν, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, οι ηγέτες των πολιτειών μας ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να κάνουν το εμβόλιο παρά να τους παροτρύνουν να το κάνουν.

Άρα πολύ λίγα μπορούμε να κάνουμε”, επεσήμανε ο Γκέλμπερ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στη Φλόριντα επειδή ο νομοθέτης και ο κυβερνήτης έχουν θέσει εκτός νόμου τις εντολές εμβολίων και έχουν θέσει εκτός νόμου ακόμη και τις εντολές μάσκας σε ορισμένες περιοχές από την κυβέρνηση και αλλού», πρόσθεσε αργότερα. Ο Avlon πίεσε περαιτέρω, “Πιστεύετε τότε ότι ο κυβερνήτης DeSantis έχει επιδεινώσει αποτελεσματικά αυτήν την πανδημία στην πολιτεία της Φλόριντα και στην πόλη σας;”

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφασίζοντας ότι, ξέρετε, προσπαθούμε να αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης αφήνοντας το κοπάδι να κολλήσει, ο ιός έχει μόλις επιμηκύνει τον ιό. Επέτρεψε σε αυτές τις παραλλαγές να επανέλθουν κάπως. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ερώτηση ότι η Φλόριντα το χειρίστηκε άσχημα», απάντησε ο Γκέλμπερ.

Οι παρουσιαστές του CNN έχουν επικρίνει συχνά τον DeSantis για τα κρούσματα της COVID-19.

Τον Αύγουστο, ο ρεπόρτερ του CNN, Jim Acosta, πρότεινε ακόμη και την επισήμανση μιας νέας παραλλαγής ως “παραλλαγή DeSantis” αφού ο DeSantis αρνήθηκε να προωθήσει εντολές μάσκας ή άλλους περιορισμούς.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αναφορές της πολιτείας της Νέας Υόρκης που σημειώνει ρεκόρ θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε μία ημέρα με σχεδόν 22.000 θετικούς σε μία ημέρα μία εβδομάδα πριν.

Ο Ακόστα ανέφερε για τους αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων, αλλά απέφυγε να κατηγορήσει τους ηγέτες των κρατών με τον ίδιο τρόπο που έκανε με τον ΝτεΣάντις.

Αντίθετα, ο Γκέλμπερ έφτασε στο σημείο να προτείνει στον κυβερνήτη της Φλόριντα «πρωταθλητές» να μην κάνουν το εμβόλιο για να κάνουν μια πολιτική δήλωση.

«Αλλά αυτή τη στιγμή, όταν πρόκειται για αυτό, για οποιονδήποτε λόγο, ο κυβερνήτης και το νομοθετικό σώμα μας αποφάσισαν ότι θα υποστηρίξουν τη μη λήψη του εμβολίου αντί να παροτρύνουν τους ανθρώπους να το κάνουν», είπε ο Γκέλμπερ.

“Και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο τρελό για μένα γιατί, ξέρετε, αυτό είναι το χρυσό εισιτήριο για αυτό, και για κάποιον λόγο, το έχουμε κάνει πολιτική δήλωση όταν ειλικρινά απαιτούμε εμβόλια για παιδιά στα σχολεία.

Κάνουμε πολλά πράγματα που πρέπει να πουν στους ανθρώπους ότι πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά για κάποιο λόγο, αυτό έχει γίνει πολιτική δήλωση.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να την κάνεις πολιτική δήλωση σκοτώνει τους ανθρώπους και τους κάνει πιο άρρωστους.” Ομοίως, η Miami Herald κατηγόρησε τον DeSantis την Παρασκευή ότι ενήργησε «εγωιστικά» σχετικά με την παραλλαγή όμικρον και «διαπραγματεύτηκε τη θεραπεία έναντι της πρόληψης».

«Η Omicron είναι αυτό που συμβαίνει όταν ενεργούμε εγωιστικά και απορρίπτουμε ότι είμαστε διασυνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο στην κοινή μας ανθρωπότητα», έγραψε η αρθρογράφος Fabiola Santiago.

«Η στάση εγώ, εγώ, εγώ απλώς αυξάνει την ευαλωτότητά μας στις ασθένειες». Ο Avlon έκλεισε το τμήμα λέγοντας:

“Το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε.

Και η Φλόριντα υποφέρει περισσότερους θανάτους από την COVID από τους Αμερικανούς που πέθαναν από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Είναι μια συνεχιζόμενη τραγωδία”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ