Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.: Έγιναν 1.691 παραβάσεις των μέτρων από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας και μερικές στον έλεγχο των πιστοποιητικών

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ την εορταστική περίοδο για τα μέτρα προστασίας κατά του κορoνοϊού. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το τριήμερο 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκαν 1.691 παραβάσεις, έγιναν 20 συλλήψεις και 29 αναστολές άδειας καταστημάτων.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας και μερικές στον έλεγχο των πιστοποιητικών (είσοδος χωρίς πιστοποιητικά ή με πιστοποιητικά άλλου), ενώ υπήρξαν περιπτώσεις παραβίασης της ήδη επιβληθείσας αναστολής λειτουργίας.

Σε αυτή την περίπτωση, υπενθύμισε η κ. Ευθυμίου, το πρόστιμο αυξάνεται, είναι 25.000 ευρώ, επέκταση της αναστολής λειτουργίας άλλες 15 μέρες και άλλες 5.000 ευρώ στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργίας του καταστήματος. Με τρίτη παράβαση αναστέλλεται η λειτουργία για 60 μέρες και αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

«Είναι συνεχείς οι έλεγχοι από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας κάθε φορά αναλόγως των μέτρων. Έχουμε δώσει έμφαση και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία δίνει έμφαση σε κέντρα διασκέδασης, καταστήματα εστίασης αλλά και σε δρόμους όπου παρατηρείται συνωστισμός. «Είναι αρκετά μεγάλος ο βαθμός συμμόρφωσης, όσοι επιχειρηματίες και πολίτες δεν πειθαρχούν επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here