Κρούσματα σήμερα: Αναμένεται θλιβερό «μαύρο» ρεκόρ – Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις


Κρούσματα σήμερα: Τα ρεκόρ είναι για να… σπάνε και δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού το έχει επιδείξει ουκ ολίγες φορές, αφήνοντας το μελανό της αποτύπωμα στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Το «μαύρο» ρεκόρ των μολύνσεων Covid-19 που σημειώθηκε χθες Δευτέρα, θα σπάσει σήμερα, με τα κρούσματα να ξεπερνάνε ήδη το πρωί της Τρίτης τις 15.000, όπως τόνισε ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου. Όπως αποκάλυψε, η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Τετάρτη, όπου θα λάβει υπόψη τόσο τα σημερινά όσο και τα αυριανά κρούσματα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ΕΟΔΥ δεν μας εκπλήσσει, καθώς εδώ και εβδομάδες, από την ημέρα που εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, οι ειδικοί έκαναν λόγο για ραγδαία αύξηση. Άλλωστε χθες, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού έκανε λόγο για 15.000 μολύνσεις έως το τέλος της εβδομάδας.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου

  • Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ