Νέα μέτρα εστίαση διασκέδαση: Τι θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου αναλυτικά

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, έπειτα από την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων. Υπό την σκιά της μετάλλαξης Όμικρον που σαρώνει την Ευρώπη, τα νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, δηλαδή για δύο εβδομάδες. Τα μέτρα αποτελούν άμυνα για τη χώρα μας σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού, με δεδομένο ότι η Όμικρον αποδεικνύεται εξαιρετικά πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη του ιού.

Τι θα ισχύσει σε εστίαση και διασκέδαση;

Από 3 Ιανουαρίου στην εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης θα έχουμε ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Θα λειτουργούν λοιπόν κανονικά, αλλά με μειωμένο ωράριο που δεν θα υπερβαίνει τις δώδεκα. Προς το παρόν δεν υπάρχει απαγόρευση της μουσικής, αν και ο υπουργός Υγείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός επ’ αυτού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί αν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά.

Πέρα από το ωράριο, όμως, περιορισμοί θα ισχύσουν και ως προς τον αριθμό καθήμενων σε κάθε τραπέζι. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι. Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπονται όρθιοι στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Με αυτό τον τρόπο, περιορίζεται αισθητά ο κίνδυνος συνωστισμού και μειώνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ένα ακόμη μέτρο που πρόκειται να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού είναι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας για όλους τους εργαζομένους στην εστίαση και τη διασκέδαση. Ως εκ τούτου, ενισχύεται η προστασία τόσο από τη μεριά των πελατών, όσο και από τη μεριά του προσωπικού που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here