Βατόπουλος: Θα επανεξετάσουμε το θέμα των σχολείων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο


Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τις επόμενες δέκα ημέρες, θα κρίνει την έναρξη των σχολείων τη νέα χρονιά.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το ζήτημα των σχολείων θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο δεκαήμερο από την Επιτροπή.

Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη των σχολείων, ωστόσο τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι. Μάλιστα, επισήμανε ότι πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, καθώς η μεγαλύτερη διασπορά καταγράφεται στους νέους ενήλικες από 18 έως 40 ετών. Όλα, όμως, θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας.

Αναφορικά με την πιθανή επίσπευση των νέων μέτρων, δήλωσε πως «αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά, από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής κλπ. τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται». Στην Επιτροπή, επίσης, επικράτησε η άποψη να δοθεί μικρή παράταση στην εφαρμογή των μέτρων, για κοινωνικούς λόγους, τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει. Προειδοποίησε, πάντως, ότι πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ