Επαγγελματική συνέντευξη: Συμβουλές επιτυχίας πριν από μια σημαντική συνέντευξη


Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι συνεντεύξεων, που μπορεί να διαρκούν από λίγα λεπτά έως και μερικές ώρες. Μπορεί να σας πάρει συνέντευξη μόνο ένας ή να είναι αρκετοί αυτοί που θα σας πάρουν συνέντευξη. Η προετοιμασία για μια σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε αυτές τις συζητήσεις με σιγουριά και να δείξετε ότι είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για τη δουλειά. Αυτή η προετοιμασία θα σας δώσει την δυνατότητα να φροντίσετε τον εαυτό σας κάνοντάς σας ορισμένες προτάσεις και δίνοντάς σας ορισμένες συμβουλές για να κυλήσουν όλα ομαλά σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Κάντε την έρευνά σας

Όσο καλύτερα είστε προετοιμασμένοι, τόσο πιο χαλαροί και άνετοι θα είστε όταν αρχίσουν οι ερωτήσεις. Πριν από μια συνέντευξη για δουλειά, είναι καλή ιδέα να συγκεντρώσετε πληροφορίες για την εταιρεία στην οποία πάτε και για την θέση για την οποία αιτηθήκατε να δουλέψετε. Ξέροντας ορισμένα πράγματα για αυτούς, είναι σίγουρο ότι θα σας φύγει ένα μεγάλο μέρος άγχους κατά την διάρκεια των ερωτήσεων.

Κάντε μια έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά και τις ικανότητες τις οποίες πρέπει να επιδείξετε στην συνέντευξη

Όταν προετοιμάζεστε για μια συνέντευξη εργασίας, θα πρέπει στη συνέχεια να βεβαιωθείτε ότι οι απαντήσεις που δίνετε είναι κατανοητές σε όλους και ότι μέσα από αυτές παρουσιάζονται κάποιες από τις δεξιότητές σας. Έχετε κατά νου ότι οι συνεντεύξεις συχνά στρέφονται σε ερωτήσεις συμπεριφοράς, ικανοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο θα τους είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν τις συμπεριφορές σας και να καθορίσουν τις βασικές σας δεξιότητες και ικανότητες που σχετίζονται με την θέση την οποία θέλετε.

Ανανεώστε το βιογραφικό σας πριν από κάθε συνέντευξη

Όταν πάτε για συνέντευξη να είστε ευγενικοί με όλους όσους συναντάτε, όπως με τους ρεσεψιονίστ ακόμα και με τους διερχόμενους υπαλλήλους. Όσο περιμένετε για την συνέντευξη, μην ασχοληθείτε με το κινητό σας, απλά κοιτάξτε γύρω σας. Θα υπάρχουν σίγουρα αντικείμενα όπως για παράδειγμα αφίσες που θα σας δίνουν κάποιες εξτρά πληροφορίες για την εταιρεία. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να δείξετε το ενδιαφέρον σας για την εταιρεία από την αρχή, αλλά θα σας διδάξει επίσης περισσότερα γι’ αυτήν.

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματός σας

Η γλώσσα του σώματος και άλλες μορφές μη λεκτικής επικοινωνίας είναι σημαντικά στοιχεία στον τρόπο που αποδίδετε σε μία συνέντευξη. Το να φαίνεσαι χαλαρός και να προσπαθείς να ενεργείς φυσικά είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά η καλή εμφάνιση είναι κυρίως θέμα της ανάληψης μιας θέσης με την οποία νιώθεις άνετα.

Το να αποβάλετε το άγχος πριν από μία συνέντευξη είναι εξίσου σημαντικό με μια προσεγμένη εμφάνιση και επίσης εξίσου καλό με μια φιλική προσέγγιση κατά την συνέντευξη. Έχετε όλα αυτά κατά νου και θα θριαμβεύσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ