Σαλάτα κοτόπουλο: Χορταστική σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, κουσκούς, cranberries και μυρωδικά


Αν ψάχνετε τρόπους που θα βοηθήσουν το στομάχι σας να αναρρώσει μετά από την κραιπάλη των Χριστουγέννων, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν συνταγές που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Μια τέτοια συνταγή είναι και η σαλάτα από ψητό κοτόπουλο με κουσκούς, κράνμπερι και μυρωδικά. Είναι μια χορταστική σαλάτα που είναι ιδανική ακόμη και για να τη συσκευάσετε σε κουτί μεσημεριανού γεύματος για το γραφείο ή να την απολαύσετε ως ένα γρήγορο δείπνο αν δεν προλάβατε να μαγειρέψετε κάτι.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να φάτε κάτι τελείως αντιοξειδωτικό τότε φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και κουσκούς με κράνμπερι και λαχανικά.

Τα συστατικά είναι απλά και είναι:

  • 1 φλιτζάνι κουσκούς ολικής αλέσεως
  • 4 κομμάτια των 150gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιβανέζικο αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την μέθοδο παρασκευής του:

Τοποθετήστε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο και για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και βάλτε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύστε με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σκεπάστε και αφήστε το για 3 λεπτά. Ανακατέψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι για να χωριστούν οι κόκκοι. Σκεπάστε και αφήστε το για 2 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Έπειτα βάλτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό της επιλογής σας.

Έπειτα πρέπει να ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί.

Μετά προσθέστε το αγγούρι, τα κράνμπερι, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το χυμό και το λάδι στο κουσκούς. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν και κόψτε το κρύο πια κοτόπουλο. Έπειτα ψύξτε το μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε σαν εξοπλισμό είναι 1 θερμαντικό μπολ και 1 τηγάνι ψησίματος. Αν το κοτόπουλο δεν είναι κρέας που προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε την ίδια ακριβώς συνταγή με γαλοπούλα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ