Εργασιακά: Yποχρεωτική τηλεργασία έως 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


«Κλείδωσε»  η υποχρεωτική τηλεργασία από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα – Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καλούνται να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου, το ποσοστό τηλεργασίας θα αυξηθεί στο 50% και θα ισχύει το κυλιόμενο ωράριο το οποίο θα καθοριστεί ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

Πλέον επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζόμενούς τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 50%.

Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες δύνανται να υποβάλλουν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχει το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας της εστίασης, επέκταση χρήσης μάσκας ΚΝ95 σε εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, ειδικά μέτρα επισκεπτηρίου σε δομές υγείας, όπως και περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ