Χριστούγεννα: Πώς θα αποφύγεις την υπερφαγία


Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τρώμε σίγουρα περισσότερο. Συχνά το παρακάνουμε. Έτσι όμως περνάμε όλες τις διακοπές με φούσκωμα, δυσπεψία και καούρα. Υπάρχουν μικρές, απλές συμβουλές για να αποφύγουμε την υπερφαγία στις γιορτές.

Για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και στα κιλά σου εδώ θα βρεις μερικά κόλπα για να περάσεις καλά τα Χριστούγεννα.

Συμβουλές για Χριστούγεννα με μέτρο στο φαγητό

  • Κάνε ένα σχέδιο
    Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχεις ήδη κάνει μια συνειδητή επιλογή να περάσεις αναίμακτα τα Χριστούγεννα. Όταν όμως είσαι μπροστά στον μπουφέ του πάρτι; Σχεδίασε να καταναλώσεις μόνο μερικά από τα αγαπημένα σου φαγητά. Εστιάζοντας στα καλύτερα, πραγματικά νόστιμα είδη και τρώγοντάς τα με προσοχή, θα απολαύσεις πραγματικά τις επιλογές σου – αντί να καταναλώσεις λίγο από όλα και να αισθάνεσαι ενοχές μετά.
  • Κατανάλωσε καλό πρωινό
    Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα μεγάλο και θρεπτικό πρωινό. Θα σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που θα αποτρέψει την αυξημένη όρεξη αργότερα μέσα στην ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είσαι τόσο πεινασμένη στα εορταστικά τραπέζια.
  • Κάνε οποιαδήποτε δραστηριότητα
    Δεν είναι απαραίτητο να δεσμευτείς για ώρες άσκησης κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά μπορείς να διατηρήσεις το βάρος σου εάν κάνεις μερικές προπονήσεις την εβδομάδα. Κάθε προπόνηση μπορεί να είναι μόλις 15 λεπτά. Μην κάθεσαι στον καναπέ όλη την ημέρα – οι χειμερινές βόλτες με την οικογένεια είναι ένας αναζωογονητικός τρόπος για να επιταχύνεις την πέψη μετά από ένα μεγάλο δείπνο!
  • Μείνε ενυδατωμένη
    Ζεστό κρασί, μπύρα, κοκτέιλ… Υπάρχουν πολλά να πιεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις. Οι θερμίδες από το αλκοόλ μπορούν πραγματικά να αυξηθούν τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό προσπάθησε να παρακολουθείς τι πίνεις και να καταναλώνεις άφθονο νερό μεταξύ των αλκοολούχων ποτών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ