Επιδέρμια: Η ποιότητα ζωής ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση στην Ελλάδα


 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας με τίτλο «Πανδημία Covid-19: Η επόμενη μέρα», το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ) και το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon), με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά, από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιδέρμια και την εταιρία Econcare, προέβησαν στη διενέργεια μίας έρευνας, αναφορικά με την ικανοποίηση και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας της ψωρίασης στους ασθενείς με ψωριασική νόσο. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε αυτή η έρευνα και τα αποτελέσματά της συγχρονικής μελέτης «Η ποιότητα ζωής ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση στην Ελλάδα».

“Το Επιδέρμια νιώθει ιδιαίτερη τιμή που συμμετείχε τόσο στην έρευνα για την ποιότητα ζωής των ασθενών με ψωρίαση όσο και στο σημαντικότερο συνέδριο στο πεδίο των επιστημών της υγείας και της έρευνας υπηρεσιών υγείας με ουσιαστική επίδραση στις πολιτικές υγείας και συμμετοχές σπουδαίων επιστημόνων και εκπροσώπων επιστημονικών φορέων και πανεπιστημίων”, αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική του ανακοίνωση.

Σκοπός της μελέτης

Σκοπός της μελέτης ήταν η εκτίμηση της ποιότητας ζωής ασθενών με μέτρια/σοβαρή ψωρίαση και η διερεύνηση των παραγόντων που μπορεί να την επηρεάζουν. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, “τα δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα ζωής ασθενών με μέτρια/σοβαρή ψωρίαση στην Ελλάδα
είναι περιορισμένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια μετά την προσθήκη στη φαρέτρα των δερματολόγων και νέων, πολύ αποτελεσματικών, βιολογικών θεραπειών”.

Σύμφωνα με την μελέτη:

Το 60% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η επιβάρυνση που προκαλεί η ψωρίαση στην ποιότητα ζωής τους είναι πολύ/πάρα πολύ μεγάλη.

Η μελέτη ανάδειξε ότι:

  • υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των
    ασθενών με μέτρια/σοβαρή ψωρίαση στη χώρα μας,
  • αναδεικνύοντας την ανάγκη για την υιοθέτηση νεότερων
    ακόμα πιο αποτελεσματικών θεραπειών.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Αποτελέσματα μελέτης «Η ποιότητα ζωής ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση στην Ελλάδα»

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ