Ισραήλ: Μια αλυσίδα φαστ φουντ λανσάρει μπέργκερ που φτιάχνει ένα ρομπότ


Η ισραηλινή αλυσίδα ταχυφαγείων BBB προτείνει εδώ και λίγες ημέρες ένα χορτοφαγικό μπέργκερ, που παρασκευάζει και μαγειρεύει ένα ρομπότ, το οποίο προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεσή του ανάλογα με τα γούστα των πελατών, μια καινοτομία, σύμφωνα με το φαστ φουντ.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μηχάνημα παρασκευάζει αυτόματα ένα εξατομικευμένο μπέργκερ», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρασέλι Βίζμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της SavorEat, της ισραηλινής start-up, που εξειδικεύεται στην παραγωγή εναλλακτικών κρέατος και βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και το μέγεθός του ή τον τρόπο μαγειρέματός του μέσω μιας εφαρμογής, εξήγησε η Βίζμαν.

Το «ρομπότ σεφ», που έχει ύψος ενός μεγάλου φούρνου, μπορεί να φτιάξει ταυτόχρονα τρία διαφορετικά μπέργκερ.

Το μηχάνημα αναμειγνύει διάφορα συστατικά, όπως φασόλια, πατάτες και ρεβύθια προκειμένου να φτιάξει ένα μείγμα «που μοιάζει σε εκείνο του αληθινού κρέατος», είπε η Βίζμαν, η οποία δημιούργησε το 2018 την εταιρεία της μαζί με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Το έδεσμα μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά, διαβεβαίωσε η ίδια.

«Η καινοτομία», σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλου του ομίλου BBB Αχούβα Τούργκεμαν, είναι ότι ο πελάτης επιλέγει τα συστατικά και το ρομπότ εκτελεί χωρίς κανείς να αγγίζει το μπέργκερ, το οποίο τοποθετείται στη συνέχεια με το χέρι μεταξύ δύο φετών ψωμιού.

Σε πρώτη φάση, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη γαστρονομική καινοτομία στα εστιατόρια της πόλης Χερτσλίγια, κοντά στο Τελ Αβίβ, έναντι περίπου 60 σέκελ (17 ευρώ), μαζί με πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ