Κορωνοϊός νέα μέτρα: Σύσκεψη Τσίοδρα-Μητσοτάκη εν όψει της επίσπευσης των νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά

Το πρωί της Τετάρης 29 Δεκεμβρίου, στις 09:30, θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπως γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα. Λίγο αργότερα, στις 12:00, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμώνων, που θα αποφανθεί εάν τα μέτρα για την αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πριν την 3η Ιανουαρίου ή και ακόμη νωρίτερα.

Μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά “έδειξε” ο Θάνος Πλεύρης

Το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων από την επομένη της εισήγησης των ειδικών, δηλαδή την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε εξάλλου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA. “Αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή, ώστε τα μέτρα, τα οποία έχουν αποφασιστεί, αν χρειάζεται να εφαρμοστούν νωρίτερα. Δεν μιλάμε, λοιπόν, για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν σε προηγούμενο χρονικό στάδιο, ενδεχομένως και τις επόμενη ημέρα. Αυτό θα συζητηθεί εκτενώς στην Επιτροπή και βάσει της εισήγησης της, θα τοποθετηθεί η Κυβέρνηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά

Αν τα μέτρα εφαρμοστούν πριν την 3η Ιανουαρίου, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα υπάρξει προσαρμογή και για το ρεβεγιόν, έτσι ώστε στο κομμάτι της διασκέδασης και της εστίασης να μην υπάρξει υπερμεταδοτικότητα του ιού, όπως συμβαίνει στα κλαμπ και στη διασκέδαση με τους όρθιους. Αυτό σημαίνει, πως αν η κυβέρνηση μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής αποφασίσει να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα, πριν την Πρωτοχρονιά, τότε δεδομένου ότι ο χρόνος αλλάζει στις 24:00, το ωράριο της Πρωτοχρονίας θα προσαρμοστεί.

Από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε την κρισιμότητα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της Covid νωρίτερα. Σε συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα, για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε».«Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η Omicron είναι πιο επικίνδυνη, αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι», είπε ο κ. Οικονόμου.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here