Οικονόμου: Περιμένουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και πολύ μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στη χώρα μας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών και πιο συγκεκριμένα τις ηλικίες 18-30 ετών, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε η προσπάθεια είναι να μην εξαπλωθεί η νοσηρότητα από τις νεότερες ηλικίες στους μεγαλύτερους. «Ο κίνδυνος να μεταδώσουν σε ηλικιωμένους που δεν είναι εμβολιασμένοι και να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υπαρκτός» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρότρυνε μάλιστα τις νεότερες ηλικίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις συναναστροφές τους τις ημέρες των γιορτών. Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου συνέστησε «μάσκες, απολύμαση, διενέργεια σελφ τεστ πριν και μετά τις συναναστροφές».

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δράσει ανά πάσα στιγμή βάσει της επιδημιολογικής εικόνας

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δυναμικός. Παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξάπλωσης των κρουσμάτων και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί». «Ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Περιμένουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και πολύ μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

«Παρακολουθώντας την συμπεριφορά της μετάλλαξης διεθνώς βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Περιμένοντας την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, την πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουμε αρκετούς ακόμη συμπολίτες μας 60 και άνω που δεν είναι εμβολιασμένοι», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά

«Ο σχεδιασμός μας για τα σχολεία παραμένει ότι θα ανοίξουν στην ώρα τους» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων. «Με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε ο σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ