Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον στο δέρμα μας

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μετάλλαξη Όμικρον που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός έχει συμπτώματα ίδια με αυτά του κρυολογήματος. Δηλαδή συνάχι και ξηρός βήχας. Μπορεί να προκληθεί και προσωρινή απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης.

Κορωνοϊός και το σύμπτωμα της Όμικρον

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Mirror, καταγράφηκε άλλο ένα σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον αυτή τη φορά δερματικό. Πρόκειται για δύο τύπους εξανθήματος. Το ένα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.Αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτοπου φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Ένα άλλο σύμπτωμα, ακόμα πιο σπάνιο, που παρατηρήθηκε σε ασθενείς νεαρής ηλικίας, είναι πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα δερματικά συμπτώματα είναι δυνατό να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here