Ξιάν: Η πόλη της Κίνας με το πιο σκληρό lockdown από το 2020 και τη Γουχάν – Βίντεο που σοκάρουν


Η πόλη Ξιάν της Κίνας είναι για έβδομη ημέρα σε σκληρό lockdown, το πιο αυστηρό μετά από αυτό που επιβλήθηκε στη «γενέτειρα» του κορονοϊού, Γουχάν, το 2020 με τις Αρχές να επιδεικνύουν μηδενική ανοχή και μεγάλη σκληρότητα προς τους κατοίκους.

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι αρκετών πόλεων της Κίνας, καθώς έχουν εντοπιστεί εκ νέου μεγάλες εστίες διασποράς κορονοϊού με αποτέλεσμα τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ειδικότερα στην πόλη Ξιάν, έχει εφαρμοστεί ένα ιδιαίτερα σκληρό lockdown, με τον διεθνή Τύπο να το χαρακτηρίζει όμοιο με αυτό που επιβλήθηκε στη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός, το 2020.

Η πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αποκλειστεί, ενώ είναι ενδεικτικές οι εικόνες που καταφθάνουν από την Κίνα και αποτυπώνουν ακόμα και τη διαπόμπευση όσων έχουν παραβιάσει τους σχετικούς κανόνες. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για μηδενική ανοχή, με τη σκληρότητα σε κάποιες περιπτώσεις να υπερβαίνει τα όρια.

Αρκετά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αποτυπώνεται η σκληρότητα με την οποία οι Αρχές αντιμετωπίζουν τους πολίτες στη διάρκεια του lockdown, καθώς από τη μια σπεύδουν σε βοήθεια και παροχή τροφίμων και φαρμάκων, από την άλλη, όμως, αντιμετωπίζουν με αγριότητα την έκκληση των ανθρώπων για ελευθερία.

Μάλιστα, σε κάποια βίντεο άνθρωποι φέρονται να ζητούν βοήθεια μέσα από τα σπίτια τους, στα οποία επί της ουσίας είναι φυλακισμένοι…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ