Δημόπουλος για «Όμικρον»: Μικρότερος ο χρόνος νοσηλείας από αυτόν που χρειαζόταν για την «Δέλτα»


Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον

Για την επέλαση του κορονοϊού και την μετάλλαξη Όμικρον μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε ότι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής από την Βρετανία για την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δείχνουν ότι ο χρόνος νοσηλείας για όσους ασθενούν είναι μικρότερος από αυτόν που χρειαζόταν για την μετάλλαξη Δέλτα.

Παράλληλα ο κ. Δημόπουλος επεσήμανε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι φαίνεται πως όταν κάποιος ασθενήσει από την Όμικρον είναι προστατευμένος και έναντι της Δέλτα. Αυτό όμως που δημιουργεί έντονο προβληματισμό είναι το πόσοι από τους υγειονομικούς θα προσβληθούν και δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είπε επίσης ότι τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον και γι’ αυτό αν έχουμε κάποια συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ