Καναδάς υγειονομικοί: Σχέδιο με 4 στάδια για επιστροφή υγειονομικών με Covid

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην επαρχία που έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ενδέχεται να παραμείνουν στη δουλειά για να προστατεύσουν τη νοσοκομειακή ικανότητα. Ο υπουργός Υγείας Christian Dubé είπε ότι η απόφαση ελήφθη ως μια μορφή διαχείρισης κινδύνου, καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βιώνει χιλιάδες απουσίες που σχετίζονται με την COVID. Ο Dubé είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα εδώ και αρκετές ημέρες για την αλλαγή της πολιτικής. Είπε ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η μόνιμη βλάβη για άτομα που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη και ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση.

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε όλο και περισσότερους ασθενείς και όλο και λιγότερο νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε η κοινωνία μας να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια. Υπήρχαν περίπου 7.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εκτός δουλειάς τη Δευτέρα λόγω της COVID-19 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 10.000 τις επόμενες ημέρες. Αυτές οι προσωρινές απουσίες είναι επιπλέον των χιλιάδων νοσηλευτών που εγκατέλειψαν το δημόσιο σύστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των διοδίων που έπαιρνε. Εάν έχουμε την επιλογή, δεν θα το κάναμε, αλλά η κατάστασή μας είναι επείγουσα και κρίσιμη βραχυπρόθεσμα. Αυτή είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για να μην παρέχουμε φροντίδα.”

Το Κεμπέκ αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιό του να επιτρέψει σε ορισμένους βασικούς εργαζομένους που έχουν διαγνωστεί θετικοί στην COVID-19 ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα να παραμείνουν στη δουλειά. Η επαρχία ανακοίνωσε τη νέα πολιτική για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης την Τρίτη ενόψει χιλιάδων απουσιών που σχετίζονται με την COVID, παρά το κύμα αντιδράσεων από σωματεία υγείας και ειδικούς. Σε μια τεχνική ενημέρωση την Τετάρτη, αξιωματούχοι υγείας εξήγησαν πώς η πολιτική θα επηρεάσει επίσης ορισμένους βασικούς υπαλλήλους εκτός του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

Το Κεμπέκ διευκρίνισε ότι η οδηγία ισχύει για τους εργαζόμενους στη δημόσια ασφάλεια, όπως αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και παραϊατρικό προσωπικό. καθώς και τη δημόσια συγκοινωνία, την απομάκρυνση του χιονιού και την επεξεργασία τροφίμων. Η απόφαση να βγει ένας μολυσμένος ή εκτεθειμένος εργαζόμενος από την απομόνωση θα πρέπει να ληφθεί μόνο ως έσχατη λύση, προκειμένου να διατηρηθούν οι βασικές υπηρεσίες που, εάν διαταραχθούν, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, ανέφερε η επαρχία. Η κυβέρνηση επινόησε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τεσσάρων σταδίων για την αντιμετώπιση πιθανών βλαβών σε υπηρεσίες εκτός της υγειονομικής περίθαλψης και σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα σε εκείνες που ενέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο.

Πώς θα λειτουργούν τα στάδια στους υγειονομικούς;

  • Στο Στάδιο 1, για να αποφευχθεί η διακοπή των υπηρεσιών, οι ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι που έχουν έρθει σε στενή επαφή με ένα θετικό στην COVID-19 θα κληθούν να επιστρέψουν μετά από πέντε ημέρες απομόνωσης, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν αρνητικό COVID-19 δοκιμή την ημέρα της επιστροφής τους. Οι εργαζόμενοι με τρεις δόσεις εμβολίου θα έχουν προτεραιότητα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα στην εργασία τους από την έκτη έως τη 10η ημέρα της περιόδου απομόνωσής τους, τα οποία περιλαμβάνουν εργασία σε περιβάλλον που τους απομονώνει όσο το δυνατόν περισσότερο και να κάνουν τα διαλείμματά τους σε καθορισμένους χώρους για τους εκτεθειμένους εργαζόμενους.
  • Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να αποφευχθεί η διακοπή των υπηρεσιών, στο Στάδιο 2 οι ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι στενής επαφής, και μόνο εκείνοι με τρεις δόσεις εμβολίου, να επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από μόλις τρεις ημέρες απομόνωσης, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ COVID-19 στο τέταρτη, πέμπτη και έκτη ημέρα της περιόδου απομόνωσής τους.
  • Το Στάδιο 3, ένα βήμα που οι αξιωματούχοι είπαν ότι ελπίζουν ότι δεν θα φτάσουν ποτέ, θα μπορούσε να δει ασυμπτωματικούς εργαζομένους με COVID-19 να επιστρέφουν στη δουλειά τους εν μέσω διακοπής των υπηρεσιών μετά από τουλάχιστον πέντε ημέρες απομόνωσης.
  • Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, το Στάδιο 4 θα αποτελείται από εργοδότες που θα καλούν τις περιφερειακές αρχές δημόσιας υγείας τους για να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής στην εργασία για συμπτωματικούς υπαλλήλους θετικούς στον COVID-19 πριν από το τέλος της τυπικής περιόδου απομόνωσης των 10 ημερών κατά περίπτωση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here