Πλεύρης δωρεάν τεστ: Λαϊκίζουν όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν τεστ χωρίς τις αντίστοιχες δομές


Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, καταλόγισε λαϊκισμό στην αντιπολίτευση, με αφορμή την απαίτηση μαζικών δωρέαν τεστ, τόσο PCR όσο και rapid test, σε ιδιωτικές δομές της Ελλάδας. Αφορμή υπήρξε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την ελλιπή οργάνωση στις δομές όπου διενεργούνται rapid tests καθημερινά, με ουρές ατόμων που συνωστίζονται στην σκιά της Όμικρον για να αποφύγουν το κόστος ενός τεστ. Αν και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας PCR test δωρεάν απλά και μόνο κλείνοντας ραντεβού, στη χώρα μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο και φαίνεται πως οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα δωρεάν τεστ

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, κάνοντας το τεστ δυσβάσταχτη επιβάρυνση. Οι τριτοκοσμικές εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων σε ατελείωτες ουρές για ένα τεστ αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εγκληματική αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη και το πώς φτάσαμε στο σημερινό χάος της πανδημίας που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Αντί τα μοριακά και τα ράπιντ τεστ να συνταγογραφούνται δωρεάν, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της πανδημίας, για να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών. Αν πιστεύουν ότι μέσα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ακρίβειας και ανασφάλειας, μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να πληρώνει κάθε εβδομάδα 240 ευρώ, είναι απλά εκτός πραγματικότητας, όπως πάντα”. 

Η απάντηση του κ. Θάνου Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας δε δίστασε να καταλογίσει προσπάθεια λαϊκισμού στην Κουμουνδούρου για τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα δωρεάν τεστ: “Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές. Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ