Ηνωμένο Βασίλειο Covid: Νέο αρνητικό ρεκόρ για τη Βρετανία με διπλασιασμό εισαγωγών στα νοσοκομεία

Τα κρούσματα Covid στη Βρετανία σημείωσαν άλλο ένα υψηλό πανδημίας σήμερα, καθώς οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 332 και οι νοσηλείες στην Αγγλία σχεδόν διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από το καταστροφικό δεύτερο κύμα της χώρας τον Φεβρουάριο. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε 189.213 θετικά τεστ, αυξημένα κατά 58% από την περασμένη εβδομάδα, σε άλλο ένα νέο ρεκόρ για τα καθημερινά αναφερόμενα κρούσματα. Η καταμέτρηση, η οποία ξεπερνά το χθεσινό ρεκόρ κατά περισσότερα από 6.000 κρούσματα, περιλαμβάνει στοιχεία για την Ουαλία που καλύπτουν μια περίοδο δύο ημερών. Άλλοι 332 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες αφότου βγήκαν θετικοί στην Covid-19, δήλωσε η κυβέρνηση, σε δεδομένα που περιλαμβάνουν μια συσσώρευση θανάτων στα νοσοκομεία που αναφέρθηκαν από το NHS Αγγλίας που κάλυπταν την περίοδο από τις 24 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Ανησυχητικά στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί πλέον 174.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο Covid-19 αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό θανάτου. Συνολικά 51.738.013 πρώτες δόσεις του εμβολίου Covid-19 είχαν παραδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 29 Δεκεμβρίου – αύξηση 32.607 την προηγούμενη ημέρα. Περίπου 2.082 ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον ιό τοποθετήθηκαν σε θαλάμους στις 28 Δεκεμβρίου, ένα άλμα σχεδόν 90 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αριθμό της προηγούμενης εβδομάδας. Σημείωσε το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Ωστόσο, οι ειδικοί ζήτησαν προσοχή σχετικά με τις ερμηνείες των αριθμών των νοσοκομείων εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης του Omicron, δεδομένου ότι οι ασθενείς πάσχουν από πιο ήπια νόσο τώρα από ό,τι στα προηγούμενα κύματα. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών με Covid σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει σταθερός, υπογραμμίζοντας πώς η επιδημία βρίσκεται τώρα σε πολύ διαφορετική θέση.

Τα στοιχεία του NHS England αποκάλυψαν ότι οι νοσηλείες στο Λονδίνο – το επίκεντρο της κρίσης Omicron στο Ηνωμένο Βασίλειο – αυξήθηκαν και πάλι, με 456 νεομολυσμένους ασθενείς να τοποθετούνται σε θαλάμους στις 28 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά περίπου 50 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαίνει ότι οι ημερήσιες εισαγωγές της πρωτεύουσας ήταν για δύο συνεχόμενες ημέρες πάνω από το κρίσιμο όριο των 400 ημερησίως που οι κυβερνητικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει παρέμβαση σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία που εξετάζουν την κατάσταση στους θαλάμους εντατικής θεραπείας παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα, με μόλις 232 ασθενείς να συνδέονται με αναπνευστήρες από σήμερα. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν πολύ πιο αργά και εξακολουθούν να είναι το ένα πέμπτο των επιπέδων που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο στα βάθη του κύματος Άλφα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here