Αποτρίχωση κερί: Πώς να κάνετε τον πόνο της αποτρίχωσης με κερί λιγότερο βασανιστικό

Η αποτρίχωση με κερί είναι επίπονη, όχι μόνο για τους εφήβους. Ακόμα και μεγαλύτερες γυναίκες και άντρες, κάθε φορά το σκέφτονται ξανά και ξανά πριν ξεκινήσουν την διαδικασία. Από την άλλη, μπορεί το ξύρισμα να προκαλέσει μολύνσεις, ή να διπλασιάσει την πυκνότητα, αλλά εξακολουθεί να είναι ανώδυνο και είναι γεγονός, ότι κανείς δεν θέλει να βασανίζεται μόνο και μόνο για να έχει αψεγάδιαστο δέρμα. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω, για να μάθετε με ποιον τρόπο θα πάψει η αποτρίχωση με κερί να είναι επώδυνη!

  1. Όχι καυτό κερί στο μπικίνι: Εάν έχετε δοκιμάσει να αποτριχώσετε τις ηβικές τρίχες στην περιοχή του μπικίνι σας, θα έχετε καταλάβει, ότι το δέρμα εκεί είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δέρμα των χεριών σας. Ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει την θερμότητα  στο χέρι σας, καλύτερα να αφήσετε το κερί να κρυώσει λίγο ακόμα, πριν το απλώσετε.  Εάν όχι, υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος ή ακόμη και αποφλοίωσης δέρματος.
  2. Μακριά από αρώματα: Το άρωμα μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός σας, όταν μόλις έχετε κάνει αποτρίχωση. Το δέρμα είναι ακόμα πολύ ευαίσθητο και ακόμα κι ένας ψεκασμός αρώματος, μπορεί να σας προκαλέσει έντονο ερεθισμό.
  3. Τεντώστε το δέρμα σας: Όπως ακριβώς κάνει και η αισθητικός σας, πριν τραβήξει το κερί, έτσι πρέπει να κάνετε κι εσείς. Κρατήστε το δέρμα σας τεντωμένο όσο το δυνατόν περισσότερο.  Αυτό θα ανοίξει τους πόρους των ωοθυλακίων και θα επιτρέψει την εύκολη έξοδο των τριχών.
  4. Μικρές περιοχές: Διαχωρίστε τα μέρη του δέρματός σας σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια. Το μέγιστο πλάτος κάθε μέρους προς αποτρίχωση δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 5 εκατοστά και το μήκος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 15 εκατοστά. Κάντε πολλά τέτοια τμήματα και εφαρμόστε κερί.  Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι η επάλειψη μεγάλης ποσότητας κεριού στο σώμα σας, ειδικά αν είστε αρχάρια, θα το κάνει πολύ στεγνό και δύσκολο να το τραβήξετε, κάτι που ισοδυναμεί με πολύ πόνο. Επίσης, δεν θα αφαιρέσει τις τρίχες από την ρίζα, δημιουργώντας έτσι κίνδυνο να φυτρώσουν τρίχες προς τα μέσα.
  5. Ψυχρή ενυδάτωση: Επιλέξτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα, που έχει καταπραϋντική δράση στο δέρμα σας, κατά προτίμηση με βάση την Αλόη Βέρα ή ακόμα και με βάση το αγγούρι.  Βάλτε την στο ψυγείο μια νύχτα πριν την αποτρίχωση και εφαρμόστε την αμέσως μόλις τραβήξετε το κερί. Οι ψυκτικοί παράγοντες θα μειώσουν την αίσθηση καψίματος.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτό που βλέπουμε είναι, ότι όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να εξαλείψουν εντελώς τον πόνο, αλλά μπορούν να τον ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να μουδιάσουν τις αισθήσεις σας για λίγο. Όπως όμως λέει και το ρητό, προς τα κάλλη. Δοκιμαστε όλα τα παραπάνω κόλπα λοιπόν και εφαρμόστε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας δέρμα. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here