ΗΠΑ: Τα κρούσματα και οι νοσηλείες σε αυτές τις πολιτείες σημείωσαν ρεκόρ πριν από το νέο έτος

ΗΠΑ: Τα νέα κρούσματα COVID-19 έχουν εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στις Η.Π.Α. Οι πολιτείες σε όλην τη χώρα σημειώνουν ρεκόρ για νέα κρούσματα COVID-19 ενόψει του νέου έτους. Καθώς οι παραλλαγές όμικρον και δέλτα συνεχίζουν να εξαπλώνονται, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Βόρειας Καρολίνας (NCDHHS) ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων της μίας ημέρας.

Η πολιτεία ανέφερε 18.571 θετικά τεστ για COVID-19 – αριθμός 60% υψηλότερος από το προηγούμενο ρεκόρ των 11.581 που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Ο αριθμός των κατοίκων της νοτιοανατολικής πολιτείας που επισκέφτηκαν τα επείγοντα περιστατικά για ασθένεια που μοιάζει με COVID-19 σημείωσε επίσης ρεκόρ σε 4.171 και ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται επί του παρόντος με COVID-19 έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή του μήνα.

«Ανησυχούμε ότι ακόμη και ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών των περιπτώσεων που καταλήγουν στο νοσοκομείο θα μπορούσε να κατακλύσει το νοσοκομειακό μας σύστημα και να αυξήσει τις απώλειες ζωών όσων είναι πιο ευάλωτοι», δήλωσε η εισερχόμενη NCDHHS Sec. Kody H. Kinsley σε δελτίο τύπου.

«Όλοι μπορούν να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών και στην προστασία της ικανότητας του νοσοκομείου εμβολιαζόμενοι, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και ενισχυμένοι εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις».

Στη γειτονική Νότια Καρολίνα, το Υπουργείο Υγείας και Περιβαλλοντικού Ελέγχου ανέφερε έναν αριθμό ρεκόρ σχεδόν 9.000 κρουσμάτων COVID-19 σε μία ημέρα την Παρασκευή. «Πιστεύω ότι ο Ιανουάριος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τη Νότια Καρολίνα», είπε ο διευθυντής του τμήματος Δρ Έντουαρντ Σίμερ στους δημοσιογράφους.

Το ένα τρίτο των νοσοκομείων της πολιτείας ανέφεραν κρίσιμες ελλείψεις προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) την Πέμπτη. Στα Μεσοδυτικά, ο αριθμός των κατοίκων του Οχάιο στο νοσοκομείο με COVID-19 έφτασε επίσης σε υψηλό πανδημίας την Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Τα κρατικά στοιχεία δείχνουν 5.466 άτομα στο νοσοκομείο με COVID-19, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο Υγείας του Οχάιο ανέφερε σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα την Πέμπτη – αριθμός ακριβώς κάτω από το ρεκόρ που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Στον Νότο, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς δήλωσε την Πέμπτη ότι η πολιτεία του θέτει ρεκόρ για νέες διαγνώσεις COVID-19 και το σύνολο των 12.467 νέων κρουσμάτων την Πέμπτη το 24ωρο ήταν περισσότερο από το ένα τρίτο πάνω από 9.378 της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με τον ιό έχει αυξηθεί κατά 268% από τις 17 Δεκεμβρίου.

Το CDC συνιστά την αποφυγή κρουαζιερόπλοιων καθώς η παραλλαγή Omicron αυξάνει το βίντεο.

Πιο δυτικά, η Χαβάη σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών για νέα κρούσματα COVID-19 την Πέμπτη, καθώς η πολιτεία ανέφερε σχεδόν 3.500 νέες μολύνσεις.

Το ημερήσιο σύνολο των νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν από τους υγειονομικούς υπαλλήλους ήταν 3.484, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 2.205 κρουσμάτων που σημειώθηκε την επομένη των Χριστουγέννων.

Ένα προηγούμενο ρεκόρ για νέες καθημερινές μολύνσεις σημειώθηκε τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια της αιχμής της αύξησης της παραλλαγής δέλτα. Τα νέα κρούσματα COVID-19 έχουν εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, φτάνοντας πάνω από 265.000 ημερησίως κατά μέσον όρο, σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Πόρων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Coronavirus.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here