2022: Τα 10 παγκόσμια γεγονότα που θα «σφραγίσουν» τη νέα χρονιά


Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν εν πολλοίς το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν, η ατζέντα του 2022 είναι γεμάτη με μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα.

Το 2021 δεν ήταν η χρονιά που περιμέναμε από πολλές απόψεις, το 2022 όμως ξεκινά με προσδοκίες, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και οι νέες μεταλλάξεις καιροφυλακτούν. Το νέο έτος, η χρονιά της τίγρης σύμφωνα με το κινεζικό ωροσκόπιο, θα έχει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και μεγάλα επιστημονικά εγχειρήματα.

Επίσης θα είναι η χρονιά που το Facebook θα βυθιστεί στο «metaverse», έναν εικονικό κόσμο συνδεδεμένο με κάθε είδους ψηφιακό περιβάλλον, στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν και όχι απλώς να κοιτάζουν, μία εξέλιξη που θα αλλάξει τη σχέση μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες δεκαετίες όπως τουλάχιστον οραματίζεται ο «Mr Facebook», Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στις 4 Φεβρουαρίου εγκαινιάζονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, με την κινεζική πρωτεύουσα να γίνεται η πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει φιλοξενήσει Χειμερινούς αλλά και Θερινούς Αγώνες. Το διπλωματικό μποϊκοτάζ των ΗΠΑ –και όχι μόνο- στους Αγώνες ανεβάζει το θερμόμετρο στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Λίγο μετά ακολουθούν οι προγραμματισμένοι εορτασμοί για την 70η επέτειο από την άνοδο της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Αν όλα πάνε καλά και η 95χρονη βασίλισσα γιορτάσει τελικά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Βρετανός μονάρχης θα καταφέρει να φτάσει το «ιστορικό αυτό ορόσημο»

Ακολουθούν σημαντικές εκλογικές «μάχες» από τη Γαλλία την άνοιξη, μέχρι τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ το φθινόπωρο για την ανανέωση του 118ου κογκρέσου.

Μέσα στη χρονιά που θα είναι επίσης ιδιαίτερα κρίσιμη για το περιβάλλον και τις δεσμεύσεις των ισχυρών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, διεξάγεται το 20ο Εθνικό Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα αφήσει αιχμές για το μέλλον του, ενώ η Ινδία, αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ