Κορωνοϊός: Τα 5 πιο συχνά συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον


Η καλπάζουσα διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον που έχει φέρει ο κορωνοϊός, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Και πολύς κόσμος που αναρωτιέται για το αν παρουσιάζει συμπτώματα και πιο test να κάνει.

Τα τελευταία δεδομένα, που έχουν συγκεντρώσει οι επιστήμονες που ασχολούνται με την πανδημία του κορονοϊού, δείχνουν ότι όσοι νοσούν από την μετάλλαξη Όμικρον θα νομίζουν ότι έχουν ένα απλό κρυολόγημα.

Τα συχνότερα συμπτώματα της, σύμφωνα με βρετανικές μελέτες είναι:

  • καταρροή
  • πονοκέφαλος
  • κόπωση
  • φτέρνισμα
  • πονόλαιμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς με αυτή την μετάλλαξη του κορωνοϊού, σε αντίθεση με όσους νόσησαν με το αρχικό στέλεχος του ιού, σπάνια παρουσιάζουν απώλεια όσφρησης και γεύσης, βήχα και υψηλό πυρετό.

Στα παραπάνω αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου
Τόνισε δε ότι δεν πρέπει «να αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, αλλά να προχωράμε άμεσα στην διενέργεια είτε αυτοδιαγνωστικού, ή και εργαστηριακού ελέγχου».

Rapid test ή PCR

Η αγωνία που έχει κατακλύσει πολίτες, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ουρές έξω από τα διαγνωστικά κέντρα καταγράφονται από το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και μετά, οδήγησε στην ανακοίνωση νέων συστάσεων από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευκρίνισε ότι όσοι βγουν θετικοί με rapid test δεν χρειάζεται να κάνουν PCR.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ