Νοσοκομεία Χιούστον: Εξαντλούνται οι θεραπείες με μονοκλωνικά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων όμικρον


 Νοσοκομεία Χιούστον: Τα νοσοκομεία της περιοχής του Χιούστον θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα κατά της όμικρον σύμφωνα με έκθεση. Η πόλη του Τέξας έχει πρόσφατα μια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 Τα νοσοκομεία στο Χιούστον φέρονται να λένε ότι θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τη θεραπεία με αντισώματα sotrovimab μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Sotrovimab έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής όμικρον του κορωνοϊού.

Το Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB) είπε στο Fox News το Σάββατο ότι το δίκτυο τεσσάρων νοσοκομείων του «χρησιμοποιεί το sotrovimab με τους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο και περιμένουν την επόμενη αποστολή». Το Houston Chronicle ανέφερε την Παρασκευή ότι το Houston Methodist West Hospital έχει αρκετή προσφορά για να καλύψει τη ζήτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.

Τα νοσοκομεία που αποτελούν μέρος του συστήματος των Μεθοδιστών του Χιούστον έχουν “αρκετή sotromivab προς το παρόν” και “αναμένουν άλλη κατανομή πιθανώς την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Fox News.

Ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του UTMB, Δρ. Gulshan Sharma, είπε στο Fox News ότι το νοσοκομειακό σύστημα είχε “κατανομή πριν από τα Χριστούγεννα” και ότι “αναζητά την επόμενη ημερομηνία κατανομής στις αρχές του 2022”. “Με βάση την τρέχουσα χρήση μας θα μπορούσε να διαρκέσει για [τις] επόμενες 10-14 ημέρες”, πρόσθεσε ο Sharma.

Ο Sharma είπε στο Chronicle ότι το νοσοκομειακό σύστημα πιθανότατα θα αντικαταστήσει τη θεραπεία με ένα τριήμερο πρόγραμμα ρεμντεσιβίρης.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε σε δήλωση την Παρασκευή ότι το Υπουργείο Υγείας του Τέξας (DSHS) ζήτησε πρόσθετες χορηγήσεις sotrovimab από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Η υπηρεσία ζήτησε επίσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεχίσει να παρέχει στην Πολιτεία του Τέξας Regeneron και bamlanivimab, θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων για άλλα στελέχη της COVID-19 που έχουν επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση των νοσηλειών σε όλη την πολιτεία», έγραψε το γραφείο του Abbott.

«Η ανίχνευση της COVID-19 και η πρόληψη νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 είναι κρίσιμης σημασίας για τον αγώνα μας ενάντια σε αυτόν τον ιό», δήλωσε ο Άμποτ σε δήλωση.

«Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει περικόψει τις προμήθειες θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων και κιτ δοκιμών όταν χρειάζονται περισσότερο, η Πολιτεία του Τέξας προτρέπει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ενταθεί σε αυτόν τον αγώνα και να παράσχει τους απαραίτητους πόρους για την προστασία των Τεξανών. Τοποθεσίες δοκιμών, επιπλέον ιατρικό προσωπικό και οι συνεχείς αποστολές θεραπευτικών σκευασμάτων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές και να μετριάζουμε την εξάπλωση της COVID-19».

Σε ένα δελτίο τύπου της 27ης Δεκεμβρίου, το DSHS ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει τη διανομή των μονοκλωνικών αντισωμάτων και ότι τα περιφερειακά κέντρα έγχυσης στο Austin, το El Paso, το Fort Worth, το San Antonio και το The Woodlands έχουν εξαντλήσει τις προμήθειές τους σε sotrovimab «λόγω της εθνικής έλλειψης».

“Δεν θα μπορούν να το προσφέρουν έως ότου οι ομοσπονδιακές αρχές αποστείλουν πρόσθετα σκευάσματα sotrovimab στο Τέξας τον Ιανουάριο. Οι άνθρωποι που είχαν προγραμματίσει ραντεβού αυτήν την εβδομάδα θα ενημερωθούν απευθείας και θα ενημερωθούν.

Άλλα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής omicron τα οποία πλέον αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των νέων περιπτώσεων.

Τα κέντρα έγχυσης θα συνεχίσουν να προσφέρουν αυτά τα αντισώματα όπως συνταγογραφούνται από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για άτομα που έχουν διαγνωστεί με κρούσμα COVID-19 χωρίς μικρόβια», έγραψε το τμήμα, σημειώνοντας ότι τα δύο νέα από του στόματος αντιιικά φάρμακα που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα είναι σύντομα διαθέσιμα, με αναμενόμενη αρχική προσφορά.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ελέγχει επίσης τη διανομή τους.

Ένας εκπρόσωπος του DSHS είπε στο Chronicle ότι η κρατική υπηρεσία υγείας θα μάθει περισσότερα για τις μελλοντικές κατανομές μονοκλωνικών αντισωμάτων τη Δευτέρα.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) ανέφερε σε δήλωση ότι η προσφορά του φαρμάκου είναι «εξαιρετικά περιορισμένη και πρόσθετες δόσεις του προϊόντος δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι την εβδομάδα της 3ης Ιανουαρίου».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι κρίσιμα εργαλεία για τα νοσοκομεία – αν και δεν υποκαθιστούν τον εμβολιασμό – και προορίζονται για άτομα υψηλού κινδύνου ή με συμπτώματα.

Το Τέξας εντόπισε την πρώτη του περίπτωση όμικρον στις 6 Δεκεμβρίου και η δικαστής της κομητείας Χάρις, Λίνα Χιντάλγκο, είπε τον περασμένο μήνα ότι ένας άνδρας από το Χιούστον πιστεύεται ότι ήταν ο πρώτος Αμερικανός που πέθανε από το στέλεχος.

“Η παραλλαγή omicron της COVID είναι εξαιρετικά μεταδοτική”, είπε ο Δρ Ντέιβιντ Περς στο Fox 26. “Βλέπουμε τους αριθμούς να αυξάνονται μάλλον δραματικά.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ