Πάπας Φραγκίσκος: Τιμά τις μητέρες, λέγοντας ότι η βία κατά των γυναικών είναι «σχεδόν σατανική»


Πάπας Φραγκίσκος: «Το να πληγώνεις μια γυναίκα σημαίνει προσβολή του Θεού», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε το νέο έτος με ένα κήρυγμα για την Παναγία, λέγοντας ότι το να πληγώνεις μια γυναίκα είναι ευθεία προσβολή προς τον Θεό και αποδοκιμάζει το κακό που γίνεται στις γυναίκες σε όλον τον κόσμο. “Πόση βία στρέφεται κατά των γυναικών! Αρκετά! Το να πληγώνεις μια γυναίκα είναι το ίδιο με το να προσβάλλεις τον Θεό, ο οποίος από μια γυναίκα πήρε την ανθρωπιά μας – όχι μέσω αγγέλου, όχι απευθείας, αλλά μέσω μιας γυναίκας”, είπε ο ποντίφικας.

«Και αφού οι μητέρες χαρίζουν ζωή και οι γυναίκες κρατούν τον κόσμο μαζί, ας καταβάλουμε όλοι μεγαλύτερες προσπάθειες για να προωθήσουμε τις μητέρες και να προστατέψουμε τις γυναίκες», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. Στο Καθολικό λειτουργικό ημερολόγιο, η 1η Ιανουαρίου είναι η εορτή της Πανηγυρικότητας της Θεοτόκου – ειδικές προθέσεις και προσευχές προσφέρονται συχνά για τις γυναίκες. “Η Πρωτοχρονιά ξεκινά με το σημάδι της Μητέρας.

Το βλέμμα της μητέρας είναι ο δρόμος προς την αναγέννηση και την ανάπτυξη”, είπε ο Πάπας. “Οι μητέρες ξέρουν πώς να ξεπερνούν τα εμπόδια και τις συγκρούσεις. Ξέρουν πώς να ενσταλάξουν την ειρήνη. Έτσι, καταφέρνουν να μετατρέψουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες για αναγέννηση και ανάπτυξη.” Ο ποντίφικας συνέχισε δηλώνοντας ότι η βία κατά των γυναικών ήταν «σχεδόν σατανικής» φύσης και ένα εξαιρετικά σοβαρό αμάρτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήταν ο μόνος Καθολικός κληρικός που σχολίασε τη σημασία της γιορτής. Για τη σημασία της γιορτής μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος José H. Gomez της Αρχιεπισκοπής του Λος Άντζελες, συγκρίνοντας τη ζωή της Παναγίας με το νόημα της Πρωτοχρονιάς. “Αδέρφια και αδερφές μου, σήμερα είναι η όμορφη Πανηγυρία της Μαρίας της Μητέρας του Θεού. Είναι σωστό να ξεκινάμε κάθε νέο έτος τιμώντας τη Μαρία, επειδή μέσω της εποχής της δόθηκε μια νέα αρχή και ένας νέος σκοπός”, είπε ο Γκόμεζ σε ένα tweet. Ο Γκόμεζ είναι επίσης αναπληρωτής πρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν μπορούμε ποτέ να θεωρήσουμε τη Μητέρα μας Μαρία ως δεδομένη!» πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος. “Αυτό που έκανε η Παναγία μας – αυτό που είπε ναι – αλλάζει ολόκληρο τον κόσμο. Μας έδωσε το όμορφο δώρο των Χριστουγέννων. Το όμορφο δώρο του βρέφους που βρίσκεται στη φάτνη.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ