Σέρρες: Καλά στην υγεία της έγκυος που της είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα


Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας»

Καλά στην υγεία της είναι μία έγκυος στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, στην οποία οι γιατροί είχαν χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα μετά από τη νόσησή της με κορονοϊό.

Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, και όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και επικεφαλής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής, «μητέρα και νεογνό χαίρουν άκρας υγείας».

«Τρεις ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου γέννησε η γυναίκα που της είχαμε χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα γιατί νόσησε πριν περίπου 3 βδομάδες. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη χορήγησή τους. Σε δύο ημέρες σταμάτησαν τα συμπτώματα, και γέννησε φυσιολογικά, ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Είναι το δεύτερο περιστατικό εγκύου που γέννησε και της είχαμε χορηγήσει μονοκλωνικά αντισώματα. Συνολικά έχουμε δώσει σε 4 γυναίκες εγκύους μονοκλωνικά αντισώματα. Ήταν όλες ανεμβολίαστες», είπε ο κ. Μπαλαξής μιλώντας στο MEGA.

«Καταβάλουμε προσπάθεια ως κλινική, γίνεται ενημέρωση των γυναικών, έχουμε εκδώσει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που εξηγούμε γιατί η έγκυος πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Με τα μονοκλωνικά δεν είχαμε καμία επιπλοκή, καμία παρενέργεια, και τα νεογνά είχαν επίσης αντισώματα. Δεν ξέρω αν ήταν από τη χορήγηση μονοκλωνικών ή από τη νόσηση», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ