Θεμιστοκλέους: Το 62% των δικαιούχων έχει κάνει την τρίτη δόση – Πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί

Τρίτη δόση: Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέλυσε τα δεδομένα των εμβολιασμών στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των 17.600.000 εμβολιασμών στη χώρα. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδωσε αναλυτικά τα δεδομένα για κάθε ηλικιακή ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, το 71,3% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ενώ το 67,3% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Σχετικά με την τρίτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως το 60% των δικαιούχων την έχει λάβει.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως έχουν προγραμματιστεί 85.500 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών, ενώ περισσότερα από 21.500 παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

Σε ερώτηση που έγινε για την επάρκεια των εμβολίων για τα παιδιά, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως υπάρχουν εμβόλια ενώ γίνονται διαρκώς νέες παραλαβές με αποτέλεσμα να ανοίγουν διαρκώς slots για ραντεβού στο σύστημα.

Τέλος, σε ερώτηση για το κόστος των rapid test και των μοριακών ελέγχων και την πιθανότητα να έχουν αποκλειστεί πολίτες, που είναι ασθενέστεροι οικονομικά, από τις δημόσιες δομές ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε με τα ποσοστά ελέγχων της χώρας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, υπογραμμίζοντας και την αξιοπιστία των rapid test – στην οποία νωρίτερα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης – εργαλείο που όπως είπε έχουν υιοθετήσει και οι ΗΠΑ για την ιχνηλάτιση των κρουσμάτων.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here