Αλαλούμ με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη – Δέχεται μόνο τα μοριακά, στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Απίθανο μπέρδεμα με τις δηλώσεις των θετικών τεστ εργαζομένων στο σύστημα Εργάνη, καθώς παρά τη διαβεβαίωσε ότι το rapid test «καλύπτει» τους εμβολιασμένους, αυτό δεν αναγνωρίζεται και απαιτείται μοριακός έλεγχος

Στον «αέρα» είναι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test. Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ φέρεται να μην αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, όλος ο επιχειρηματικός κλάδος έχει μπει σε μια νέα δίνη προβλημάτων καθώς πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που νοσούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε όλες τις επιχειρήσεις. Δεν είναι λίγα τα καταστήματα και τα γραφεία που υπολειτουργούν λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ενώ ο κλάδος της εστίασης συνεχίζει να πληρώνει «βαρύ φόρο» στην πανδημία μετά τα τελευταία μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here