Τι αλλάζει στη δήλωση καταβολής φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων – Απόφαση Πιτσιλή


Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή που δημοσιεύθηκε σήμερα επανακαθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης καταβολής φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων, αλλά και ο τρόπος υποβολής της δήλωσης.

Η απόφαση αφορά στις εμπορικές εταιρείες και κοινοπραξίες επιτηδευματιών, συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε βαθμού, οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, νομικό πρόσωπο, ένωση προσώπων ή κοινωνία, εφόσον ο σκοπός που επιδιώκουν τα πρόσωπα αυτά είναι κερδοσκοπικός.

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή η δήλωση καταβολής του φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας λειτουργίας της, η δήλωση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Με τη δήλωση συνυποβάλλεται το προβλεπόμενο στις διατάξεις του αρ. 20 του ν. 1676/1986, έγγραφο, βάσει του οποίου προκύπτει η αξία της πράξης, προκειμένου για τον υπολογισμό του φόρου.

Κατά την απόφαση, για την εκπρόθεσμη ή ανακριβή δήλωση ή μη υποβολή της δήλωσης καθώς και γενικά για τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου αυτού εφαρμόζονται οι κυρώσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ