Μοριακά τεστ: Πλαφόν στα 50 ευρώ, καμία αλλαγή στα rapid test – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Πλαφόν, στα 50 ευρώ αναμένεται να μπει στα μοριακά τεστ (pcr) – Καμία αλλαγή στις τιμές των rapid

Οι ανακοινώσεις για το πλαφόν 50 ευρώ στα μοριακά τεστ αναμένονται αύριο, ενώ όπως επισημαίνεται αλλαγές δεν θα υπάρξουν αναφορικά με τα rapid test.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης την Τρίτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την τιμή των PCR τεστ.

«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλαλούμ με τα rapid test στο Σύστημα Εργάνη
Στον «αέρα» είναι χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test. Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, το παραπάνω επιβεβαίωσε σε επικοινωνία του με το Newsbomb.gr και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Κώστας Καββαθάς.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε πολλές επιχειρήσεις. Οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που είναι θετικοί, χρειάζονται και μοριακό τεστ. Το σύστημα δεν δέχεται τα rapid test», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here