Ευαγγελισμός επισκεπτήρια: Τέλος τα επισκεπτήρια με περισσότερους από 100 υγειονομικούς να νοσούν


Η κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι πραγματικά τραγική. Για τουλάχιστον 2 εβδομάδες απαγορεύονται τα επισκεπτήρια, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου εντός του νοσοκομείου. Προς αποφυγή ακόμη μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Διοίκηση του Ευαγγελισμού αποφάσισε να απαγορευτούν τα επισκεπτήρια χωρίς καμία εξαίρεση, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την μεταδοτικότητα της Covid. 100 υγειονομικοί περίπου έχουν μέχρι αυτή την στιγμή διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στον Ευαγγελισμό για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τι συνέβη με τη διασπορά εντός του νοσοκομείου;

Οι υγειονομικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν φυσικά τεθεί σε καραντίνα. Ωστόσο, η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Στο νοσοκομείο εργάζονται περίπου 3.400 άτομα και από αυτά τουλάχιστον 92 έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα κορωνοϊού. Από το σύνολο των υγειονομικών που νοσούν αναμένεται να επιστρέψουν στο καθήκον 35, ενώ όπως ήταν φυσικό η διασπορά έχει οδηγήσει στη νόσηση και συγγενών των ασθενών μέσα στον Ευαγγελισμό, αλλά και συγγενών των ίδιων των υγειονομικών.

Από την απαγόρευση εισόδου δεν έχουν εξαιρεθεί ούτε οι ιατρικοί επισκέπτες. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση μετά το πέρας των 2 εβδομάδων, έτσι ώστε να αποφασιστεί εάν τα επισκεπτήρια επανέλθουν ή όχι για όσους επιθυμούν να έρθουν στο νοσοκομείο. Για τουλάχιστον 14 ημέρες, ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος εκτός από τους ίδιους τους ασθενείς και από όσους υγειονομικούς ολοκληρώσουν με επιτυχία την καραντίνα τους. Και στα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι εύλογο να πιστέψει κανείς πως η κατάσταση με τη διασπορά του κορωνοϊού είναι αν όχι ίδια και απαράλλαχτη τουλάχιστον παρόμοια.

Η νόσηση υγειονομικών αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα που προκαλεί ανησυχία στους εργαζομένους υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με προσωπική αυταπάρνηση και με την επιθυμία να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν, πολλοί υγειονομικοί διακινδυνεύουν τη δική τους υγεία και ευζωΐα για το καλό των ασθενών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ