Δημόπουλος για κορονοϊό: Δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων


«Αν ανοίξουν τα σχολεία θα έχουμε καλύτερη επιτήρηση» επεσήμανε αναφερόμενος στα μέτρα κατά του κορονοϊού ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος

Για τα σχολεία και την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων, επισημαίνοντας πως άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα, ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία ευρίσκονταν με τα self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση. Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ».

«Δεν ξέρω σε μια εβδομάδα ή σε δύο εβδομάδες τι περισσότερο θα έχουμε, νομίζω σίγουρα θα έχουμε περισσότερα κρούσματα» σημείωσε.

«Οπωσδήποτέ κατά τη διάρκεια του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που όμως είναι διαφορετικό από το Όμικρον, τα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με μάσκα και τεστ λειτούργησαν. Ελπίζουμε ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί, σε μικρότερο βαθμό, με το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον» ανέφερε.

«Φαίνεται ότι και στις επόμενες ημέρες δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή θα δούμε ό,τι βλέπουμε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος που θα κυριαρχήσει, ελπίζουμε η ανοσία από την Όμικρον να μπορέσει να σκεπάσει τη Δέλτα, να μην έχουμε μια έξαρση της Δέλτα όταν δούμε αποκλιμάκωση από το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον… Ιστορικά οι πανδημίες εκφυλίζονται σε ενδημίες, ή εξαφανίζονται. Η διαδικασία αυτή θα επιταχυνθεί λόγω εμβολιασμού. Αναμένουμε στους επόμενους μήνες ότι θα επικρατήσει το Όμικρον, είτε μέσω εμβολιασμού, είτε μέσω, δυστυχώς της φυσικής ανοσίας, και δε θα βρίσκει ο ιός περάσματα για να συνεχίσει το κύμα» εξήγησε μεταξύ άλλων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ