Γερμανία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Η Γερμανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 9 χώρες


Η Γερμανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και άλλες επτά χώρες της Αφρικής. Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι περιορισμοί επιβλήθηκαν μετά την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον. Τα εννέα έθνη αφαιρέθηκαν σήμερα Τρίτη από τη λίστα της Γερμανίας με τις “περιοχές παραλλαγής του ιού”. Οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες εταιρείες περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφορά Γερμανών πολιτών και κατοίκων από χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να αυτοαπομονωθούν για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η άρση των περιορισμών στη Γερμανία

Το εθνικό κέντρο ελέγχου ασθενειών της Γερμανίας είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι σχεδίαζε να υποβαθμίσει το καθεστώς κινδύνου των χωρών, αλλά είπε τότε ότι ήταν πιθανές “βραχυπρόθεσμες αλλαγές”. Έχουν πλέον προστεθεί στον κατάλογο της Γερμανίας με τις “περιοχές υψηλού κινδύνου”, οι οποίες φέρουν πολύ λιγότερο επαχθείς περιορισμούς. Άτομα που φτάνουν από τέτοιες περιοχές που είτε δεν έχουν αναρρώσει πρόσφατα είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως, πρέπει να αυτοαπομονωθούν για 10 ημέρες, το οποίο μπορεί να μειωθεί σε πέντε με αρνητικό τεστ.

Η παραλλαγή Όμικρον προχωρά στη Γερμανία, αλλά οι αρχές λένε ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν επί του παρόντος μια πολύ ελλιπή εικόνα λόγω αποσπασματικών δοκιμών και αναφορών κατά την περίοδο των διακοπών. Το κέντρο ελέγχου της νόσου, το Ινστιτούτο Robert Koch, δήλωσε την Τρίτη ότι 30.561 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, πάνω από 9.000 περισσότερα από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα. Το επίσημα καταγεγραμμένο ποσοστό μόλυνσης ήταν 239,9 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την περασμένη εβδομάδα. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πιθανώς δύο ή τρεις φορές υψηλότερο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ