Ισραήλ: Η τέταρτη δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα σύμφωνα με μελέτη


Τι δείχνουν τα δεδομένα ισραηλινής μελέτης για τα αντισώματα που προκαλεί η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, επικαλούμενος προκαταρκτικά ευρήματα μιας ισραηλινής μελέτης, δήλωσε ότι μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προκαλεί πενταπλασιασμό των αντισωμάτων μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Ο Μπένετ ανέφερε ότι «Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, ξέρουμε με έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η τέταρτη δόση είναι ασφαλής», μιλώντας στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, στο οποίο χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του εν μέσω μιας αύξησης των μολύνσεων από τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

«Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάστηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας στα αγγλικά, είπε ότι «Το πιθανότερο είναι πως αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της δράσης του κατά της μόλυνσης και… της νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων».

Το Ισραήλ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μελέτη των αποτελεσμάτων των εμβολίων κατά της Covid-19, καθώς είναι η χώρα που προχώρησε ταχύτερα στους εμβολιασμούς με δύο δόσεις σ’ έναν ευρύτερο πληθυσμό πριν από ένα χρόνο και μία από τις πρώτες που χορήγησε τρίτες, ενισχυτικές δόσεις.

Πλέον, χορηγεί τέταρτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ