ΗΠΑ Μπάιντεν: Aποκαλεί την κατάσταση των δοκιμών για την COVID-19 «απογοητευτική»


ΗΠΑ Μπάιντεν: Λέει ότι οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να ‘ναι σε συναγερμό από την omicron Ο Μπάιντεν είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες «θα είναι προκλητικές» καθώς η όμικρον εξαπλώνεται Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση των δοκιμών για την COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «απογοητευτική», αλλά υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του «κάνει βελτιώσεις» δημιουργώντας ομοσπονδιακούς χώρους δοκιμών και δίνοντας στο κοινό περισσότερες ταχείες δοκιμές στο σπίτι. Ωστόσο, προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους ότι θα πρέπει να ‘ναι σε συναγερμό από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη μετά από ενημέρωση από την ομάδα ανταπόκρισής του στην COVID-19, ο πρόεδρος είπε ότι υπάρχει «ανησυχία και κάποια σημαντική σύγχυση» σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η Omicron είναι μια πολύ μεταδοτική παραλλαγή, αλλά πολύ διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει πριν», είπε ο Μπάιντεν. “Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας, ειλικρινά. Εμβολιαστείτε, λάβετε ώθηση. Υπάρχουν πολλές αναμνηστικές βολές. Φορέστε μάσκα ενώ είστε σε δημόσιο χώρο.”

Ο πρόεδρος παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ενισχυμένοι «μπορούν ακόμα να νοσήσουν από την COVID», αλλά είπε ότι είναι «πολύ απίθανο» αυτά τα άτομα να αρρωστήσουν «σοβαρά». Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι «έχουν κάποιους λόγους να ανησυχούν». «Πολλοί από εσάς, ξέρετε, θα αντιμετωπίσετε σοβαρή ασθένεια σε πολλές περιπτώσεις εάν κολλήσετε COVID-19 εάν δεν εμβολιαστείτε», είπε ο Μπάιντεν. “Κάποιοι θα πεθάνουν, άσκοπα. Ανεμβολίαστοι καταλαμβάνουν νοσοκομειακά κρεβάτια και συνωστίζονται στα επείγοντα και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.”

Όσον αφορά τις δοκιμές, ο πρόεδρος είπε ότι το σύστημα «παραμένει απογοητευτικό». «Πιστέψτε με, είναι απογοητευτικό για μένα», είπε ο Μπάιντεν. «Αλλά κάνουμε βελτιώσεις».

Eric Shawn: 1 στους 3 Νεοϋορκέζους βρέθηκαν θετικοί στο βίντεο COVID-19 Ο πρόεδρος είπε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η κυβέρνησή του έχει δημιουργήσει ομοσπονδιακούς χώρους δοκιμών σε ολόκληρη τη χώρα και προσθέτει περισσότερους “κάθε μέρα”.

Ο Μπάιντεν ενθάρρυνε τους ιδιώτες να “κάνουν ” τεστ για την COVID-19 κοντά μου” για να βρουν τον πλησιέστερο ιστότοπο όπου μπορείτε να κάνετε ένα τεστ πιο συχνά και δωρεάν”.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι η αυξημένη ικανότητα για αυτοπρόσωπες δοκιμές θα μειώσει τις γραμμές και θα καταστήσει διαθέσιμα περισσότερα ραντεβού.

Όσο για όσους επιθυμούν να κάνουν τεστ στο σπίτι, ο Μπάιντεν είπε ότι τα φαρμακεία και οι διαδικτυακοί ιστότοποι «αποθηκεύονται εκ νέου», λέγοντας ότι περισσότερα τεστ στο σπίτι «θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα».

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αρχίσουν να αποζημιώνουν τα άτομα για ταχείες δοκιμές στο σπίτι. «Εάν είστε ασφαλισμένοι, μπορείτε να αγοράσετε το τεστ και να πληρωθείτε για αυτό», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι πολλές πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις «περνούν δωρεάν κατ’ οίκον τεστ που μπορείτε να κάνετε». «Απλώς μάθετε πού βρίσκονται», είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκαινιάζει έναν ιστότοπο τον Ιανουάριο όπου τα άτομα μπορούν να πάνε και να ζητήσουν να αποσταλούν εξετάσεις στα σπίτια τους δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε εντολή στους υγειονομικούς υπαλλήλους να διπλασιάσουν την αγορά του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer από την κυβέρνηση των ΗΠΑ από 10 εκατομμύρια σε 20 εκατομμύρια σκευάσματα  θεραπείας και σχεδίαζε να επιταχύνει την παράδοση αυτών των θεραπειών.

Το κατ’ οίκον χάπι θεραπείας COVID της Pfizer εγκεκριμένο από το FDA

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα δισκία Paxlovid-nirmatrelvir και τα δισκία ριτοναβίρη της Pfizer τον περασμένο μήνα – τις πρώτες από του στόματος αντιικές θεραπείες για την COVID-19.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον Νοέμβριο είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή της για εξασφάλιση 10 εκατομμυρίων σκευασμάτων θεραπείας του από του στόματος αντιικού φαρμάκου Paxlovid της Pfizer, υπό την προϋπόθεση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης του FDA.

Η διοίκηση πλήρωσε 5,295 δισεκατομμύρια δολάρια για τα πρώτα 10 εκατομμύρια μαθήματα.

Το φάρμακο έχει αναπτυχθεί για τη θεραπεία μη νοσηλευόμενων, συμπτωματικών ενηλίκων που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή ασθένεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο. Ο πρόεδρος προέτρεψε και πάλι τα άτομα να φορούν μάσκες στο κοινό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ