Παπαχρήστος (ΟΛΜΕ): Ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα ενώ είχαν κλείσει με 5.000


«Η ΟΛΜΕ διαφωνεί γιατί τα σχολεια ανοίγουν με 50.000 κρούσματα ενώ είχαν κλείσει με 5.000»

Την αντίθεσή του στο υγειονομικό πρωτόκολλο του 50%+1 για τα σχολεία εξέφρασε ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρηστος, το πρωί της Τετάρτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η ΟΛΜΕ διαφωνεί γιατί τα σχολεια ανοίγουν με 50.000 κρούσματα ενώ είχαν κλείσει με 5.000. Διαφωνεί γιατί η Βουλή είχε κλείσει με ένα κρούσμα, ενώ για να κλείσουν τα σχολεία πρέπει να έχουμε 15 κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στη Γαλλία το τμήμα κλείνει στους 3 μαθητές για 5 ημέρες».

«Εμείς καταθέτουμε τον προβληματισμό μας, υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που έχουν αντίθετη άποψη με το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε και έκανε λόγο για παράταση μιας εβδομάδας που έπρεπε να δοθεί.

«Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία επειδή το θέλει η κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας παίρνει ένα υψηλό ρίσκο για το οποίο θα δείξει η ιστορία τα αποτελέσματα, το 50%+1 δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει», κατέληξε ο κ. Παπαχρήστος.

Σχολεία: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Όπως ανακοινώθηκε από την Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία. Τα τέστ θα διανεμηθούν δωρέαν από τα φαρμακεία. Τα τρία self test θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς και επίσης θα παρέχονται δωρεάν.

Σε περίπτωση που υπάρχει θετικό κρούσμα σε μαθητή, όλα τα παιδιά της τάξης του θα υποβάλλονται σε self test καθημερινά. Θα γίνονται, δηλαδή, πέντε την εβδομάδα. Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα πέντε ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test.

Επισημαίνεται πως την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα της επιστροφής στις αίθουσες, θα κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Οι μη εμβολιασμένοι, ούτως ή άλλως, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ