Θάνος Πλεύρης: «Κλείδωσε» στο 7μηνο η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολισμού

Ανεμβολίαστος θα θεωρείται όποιος πολίτης που δεν έχει κάνει την τρίτη ή ενισχυτική δόση κάτα της Covid στους 7 μήνες μετά τον βασικό του εμβολιασμό, όπως διευρκίνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε σημερινή του συνέντευξη. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει 7μηνη ισχύ, ενώ ξεκαθάρισε πως το μέτρο ισχύει για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας. “Έχει «κλειδώσει» ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αυτή τη στιγμή ισχύει μόνο για τους άνω των 60.”, δήλωσε αρχικά ο κ. Πλέυρης και διευκρίνισε πως: “Αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση, ανεξαρτήτως ηλικίας, στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος, αλλά από εκεί και πέρα αν υπάρξει άλλη μορφής υποχρεωτικότητα με μείωση του ηλικιακού κριτηρίου, είναι κάτι το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα”.

Πλεύρης: Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες-Προϋπόθεση η πρόσβαση όλων στο εμβόλιο

Στο πλαίσιο αυτό, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο και δεν έχει γίνει η τρίτη ή αναμνηστική δόση θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση τις επόμενες μέρες “διότι πρέπει να έχουμε σαφή ημερομηνία, η οποία ημερομηνία μπορεί να είναι από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή το πρώτο 15νθημερο του Φεβρουαρίου, αλλά θα πρέπει να έχουμε σαφή ημερομηνία για να το ανακοινώσουμε διότι, ανακοινώνοντας ένα τέτοιο μέτρο, θα πρέπει να μπορούν όλοι αυτοί για τους οποίους λήγει το 7μηνο, να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο”.

«Τηλεσυμβουλευτική» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον ΙΣΑ

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τον κύριο Πατούλη για το πρόγραμμα ενίσχυσης της «τηλεσυμβουλευτικής». Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια πλατφόρμα, όπου οι γιατροί θα μπορούν να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα που νοσούν από Covid, αλλά δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται. Σημειώνεται πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας, το Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά και τον κύριο Πατούλη, τον ΙΣΑ, προκειμένου να ενισχυθεί όλη η τηλεσυμβουλευτική.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here