Ένταση στη Χίο για τη νέα δομή φιλοξενίας: «Αστακός» το λιμάνι των Μεστών -Έτοιμοι οι συνοριοφύλακες


Σύσσωμη η δύναμη του Λιμεναρχείου στη νότια Χίο και προετοιμασία για παρέμβαση των συνοριοφυλάκων.

Στα Μεστά όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η πρώτη μάχη κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, αφού τα ξημερώματα της Πέμπτης το πλοίο «Πελαγίτης» αναμένεται να αφιχθεί στη δυτική πύλη του νησιού, μεταφέροντας μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», το Λιμεναρχείο Χίου, έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο ώστε αφενός να μην επιτραπεί η είσοδος ατόμων στη χερσαία ζώνη του λιμένα, αφετέρου να μην παρεμποδιστεί η έξοδος των οχημάτων από το λιμάνι των Μεστών.

Μάλιστα, στο λιμάνι των Μεστών θα μεταβούν και οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, ώστε να παρέμβουν αν προκληθεί ένταση.

Σε ετοιμότητα οι συνοριοφύλακες

Την ίδια ώρα, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου η οποία έχει επιφορτιστεί με την κρίσιμη διαχείριση της έντασης στο νησί, αφού μετά τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την παρέμβαση των ΜΑΤ.

Έτσι, τον ρόλο των συγκεκριμένων δυνάμεων, έχουν κληθεί να αναλάβουν οι συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν λάβει εντολή να παρέμβουν άμεσα αν αυτό απαιτηθεί.

Το πιο δύσκολο πάντως κομμάτι του Αστυνομικού Σχεδιασμού, έχει να κάνει με τις ρητές επιφυλάξεις συνοριοφυλάκων και αστυνομικών της Χίου, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, απέναντι από συγγενείς, φίλους και γνωστούς τους.

Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι των χωριών

Την ίδια ώρα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας αλλά και του Βροντάδου ώστε ο χώρος να μην αποκοπεί από αστυνομικές δυνάμεις και συνεπώς να μη σπάσει το μέτωπο προς το Θόλος.

Πηγή: politischios.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ