Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στην «ανοσία της αγέλης»


Νέα διάσταση δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σύγκρουση του με την κυβέρνηση για το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε, χθες, για πρώτη φορά ανοιχτά το Μέγαρο Μαξίμου πως επενδύει στη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Πλέον, παρά τις φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες ζητούν να γίνει μία τελευταία προσπάθεια πολιτικής συνεννόησης με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθίσταται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει οριστικά πως δεν θα προσφέρει ξανά χείρα βοηθείας προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η παραπάνω εκτίμηση και η διατύπωση της επισήμως στην πολιτική αντιπαράθεση, σηματοδοτεί επί της ουσίας την κορύφωση της αντιπολιτευτικής ρητορικής της Κουμουνδούρου. Το Newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει από τις 30 Δεκεμβρίου, κιόλας, ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρχαν πρόσωπα που στις ιδιωτικές τους συζητήσεις υποστηρίζαν ότι η κυβέρνηση επενδύει -εμμέσως- στη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Πλέον, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων, η εκτίμηση αυτή κατέστη επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η χώρα καταγράφει το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο και η κυβέρνηση όχι απλά δεν λαμβάνει πραγματικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά αντίθετα με τις αποφάσεις της «πριμοδοτεί» την εξάπλωση της, τότε φαίνεται πως έχει στο μυαλό της κάτι άλλο.

Αυτό το «άλλο», πιστεύουν ότι είναι η «ανοσία της αγέλης». Και το άνοιγμα των σχολείων, θα επιταχύνει αυτό το κυβερνητικό «κρυφό» σχέδιο. Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι τους προηγούμενους 3,5 μήνες λειτουργίας των σχολείων, είχαμε πάνω από 100.000 κρούσματα σε μαθητές.

Προχθές – και με κλειστά σχολεία – σχεδόν 8.000 από τα 50.000 κρούσματα ήταν σε παιδιά που μεταφέρουν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες μέσα στα σπίτια. Με αυτά τα δεδομένα και με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη «Ο» να επελαύνει, η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, θεωρούν ότι αποτελεί απόφαση για «ανοσία της αγέλης» και συνιστά «έγκλημα» κατά της κοινωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ