Πάπας Φραγκίσκος: Επικρίνει τα ζευγάρια που υιοθετούν κατοικίδια αντί για παιδιά ως εγωιστικά


Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε την Τετάρτη ως «εγωιστικά» τα ζευγάρια που υιοθετούν κατοικίδια αντί για παιδιά, στο πλαίσιο μιας έκκλησης για επίλυση του «δημογραφικού χειμώνα» που αντιμετωπίζει η Δύση. Ο Πάπας απευθύνθηκε σε ένα γενικό ακροατήριο σχετικά με το θέμα της γονεϊκότητας και κάλεσε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα παιδιά καθώς η Δύση αντιμετωπίζει μια μείωση του πληθυσμού.

Η πανδημία, ειδικότερα, σημείωσε απότομη πτώση, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν πτώση 7% στον εθνικό ρυθμό γεννήσεων το 2020, ανέφερε η UPI. «Σήμερα… βλέπουμε μια μορφή εγωισμού», είπε ο Πάπας. “Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές έχουν ένα, και αυτό είναι όλο, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που αντικαθιστούν τα παιδιά.”

Προέτρεψε κάθε ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά να υιοθετήσει, δείχνοντας τον Ιωσήφ, τον «τροφό πατέρα» του Ιησού, ως παράδειγμα των «υψηλότερων μορφών αγάπης» που μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι.

«Πόσα παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει!». αυτός είπε.

Επέμεινε ότι η διαδικασία της υιοθεσίας πρέπει επίσης να γίνει ευκολότερη για να επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους η επιλογή.

«Είναι ένας κίνδυνος, ναι: η απόκτηση ενός παιδιού είναι πάντα ένας κίνδυνος, είτε φυσικά είτε με υιοθεσία», εξήγησε ο Πάπας.

“Αλλά είναι πιο ριψοκίνδυνο να μην τα έχεις. Είναι πιο ριψοκίνδυνο να αρνηθείς την πατρότητα ή να αρνηθείς τη μητρότητα, είτε πραγματική είτε πνευματική.

Αλλά η άρνηση, ένας άνδρας ή μια γυναίκα που δεν αναπτύσσουν την αίσθηση της πατρότητας ή της μητρότητας, τους λείπει κάτι , κάτι θεμελιώδες, κάτι σημαντικό».

Ο Πάπας δεν είναι γνωστό να έχει κατοικίδια στον τόπο κατοικίας του στο Βατικανό, αλλά ο προκάτοχός του, Βενέδικτος ΙΣΤ’, είχε γάτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πάπας κάλεσε επίσης την εκκλησία να επιδιώξει μια πιο ανοιχτή αγκαλιά του «Θεού στον λαό» αντί να βάζει τους ιερείς «στο βάθρο». Επί του παρόντος προεδρεύει μιας διετούς διαβούλευσης με τους Καθολικούς λαϊκούς σε όλον τον κόσμο για να κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των απλών πιστών και πώς η εκκλησία μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλύτερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ