Αναστασιάδης: Δε θα θέλαμε να δημιουργήσουμε συνθήκες νέου lockdown (vid)


Δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο, να δημιουργήσουμε συνθήκες ενός νέου lockdown, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων, στην Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα.

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, τελέστηκαν η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου.

Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς.

THEOFANEIA-KYPROS.jpg
Tελέστηκαν η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου ΛαζάρουALPHA CYPRUS

Παρών στους εορτασμούς ο Πρέσβης της Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών, μετέβηκαν στη Μαρίνα (αποβάθρα) Λάρνακας όπου τελέστηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων που προβλέπονται στα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η είσοδος του κοινού στην αποβάθρα Λάρνακας κατά την τέλεση του Καθαγιασμού των Υδάτων δεν επιτράπηκε.

Το κοινό παρακολούθησε την τελετή κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

THEOFANEIA-KYPROS1.jpg
Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό ΆγημαALPHA CYPRUS

Δηλώσεις Αναστασιάδη

Όπως είπε ότι «δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο μετά από τα όσα γενικότερα οι πολίτες έχουν υποστεί και υποφέρει, και οι επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε συνθήκες ενός νέου lockdown».

Επιπλέον σημείωσε, «προσπαθήσαμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών απόψεων και πιστεύω ότι εάν εισακουστούν οι εκκλήσεις από το σύνολο, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και ανά το παγκόσμιο, και ακολουθήσουμε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο το κράτος μας γενναιόδωρα παρέχει στους πολίτες, θα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της παρούσα μετεξέλιξης του ιού ή της όποιας άλλης ενδεχόμενα να παρατηρηθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ