Πτώση άνω του 8% για το Bitcoin – Στην περιοχή των 42.000 δολαρίων


Μεγάλες απώλειες καταγράφει σήμερα το Bitcoin, λόγω της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ακολουθήσει πιο επιθετική νομισματική πολιτική.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 42,435 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 8,59% σε ημερήσια βάση.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής συμφώνησαν στα σχέδια για ταχύτερη μείωση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που θεσπίστηκε κατά την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να δοθεί στην κεντρική τράπεζα μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων την επόμενη χρονιά.

Η συνεδρίαση του Δεκεμβρίου περιλάμβανε επίσης την πρώτη ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τον ισολογισμό της Fed, ο οποίος έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από τις αρχές του 2020 και τώρα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα πρακτικά προτείνουν ευρεία υποστήριξη στη Fed στο να αρχίσει να μειώνει τον ισολογισμό της μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων. Κάποιοι είπαν ότι μια κίνηση θα μπορούσε να συμβεί «σχετικά σύντομα».

Το Ethereum υποχωρεί 9,6% και βρίσκεται στις 3.445 δολάρια, χάνοντας τη στήριξη των 3.500 δολαρίων. Αντίστοιχα, το Binance Coin σημειώνει πτώση 8,2%, το Solana 11,4%, το Cardano 9,1%, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα εμφάνισαν διψήφια ποσοστά πτώσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ