Ντους ομορφιά: 5 λάθη που κάνουμε στο ντους για την επιδερμίδα μας

Το ντους μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να το κάνετε λάθος. Πόσο συχνά κάνετε ντους; Μια φορά είναι αρκετή; Χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα; Αν και είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, το ντους είναι κάτι περισσότερο από το να ανοίγετε το ντους, να πλένεστε με αφρό, να ξεπλένετε και να στεγνώνετε. Έχει να κάνει επίσης με τη χρήση της σωστής θερμοκρασίας και προϊόντων, τη συχνότητα και τη διάρκεια, και άλλα πολλά.

5 λάθη στο ντους που δεν πρέπει να κάνετε

  • Χρονική διάρκεια: Αν και μπορεί να αισθάνεστε ευχάριστα ενώ στέκεστε κάτω από ένα ζεστό ρεύμα νερού, η παραμονή εκεί για πολλή ώρα μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα σας. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με το δέρμα σας, όπως η ξηρότητα, τότε μάλλον θα πρέπει να μειώσετε τη διάρκεια του ντους σε πέντε έως δέκα λεπτά.
  • Συχνότητα: Πόσο συχνά κάνετε ντους; Μελέτες έχουν δείξει ότι το πολύ συχνά μπάνιο μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας να στεγνώσει και να αισθανθείτε φαγούρα. Το μπάνιο περισσότερο από το απαιτούμενο μπορεί να προκαλέσει την είσοδο κακών μικροβίων μέσω του σπασμένου δέρματος αφαιρώντας το καλό λάδι και τα βακτήρια από το δέρμα σας. Όταν εκθέτετε το σώμα σας σε κοινή βρωμιά και βακτήρια, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται. Τα πολύ συχνά ντους σπαταλούν επίσης νερό. Ακόμα κι έτσι, φροντίστε να πλένετε συχνά τα χέρια σας.
  • Ντους μόνο το πρωί: Ενώ οι άνθρωποι κάνουν συχνά ντους το πρωί, δεν υπάρχει η καλύτερη ώρα για ντους! Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Sleep Medicine Reviews διαπίστωσε ότι ένα 10λεπτο ζεστό ντους μία ή δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Επίσης, η Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, το μπάνιο πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει να ξεπλύνετε τη γύρη από τα μαλλιά και το δέρμα σας.

  • Λάθος προϊόντα: Ναι, όλοι έχουμε στραφεί σε περισσότερα προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID, αλλά έχετε επιλέξει τα σωστά προϊόντα; Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κανονικό σαπούνι περιέχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ικανό να αποκρούσει τις λοιμώξεις. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάτι πιο σκληρό.
  • Μη χρήση της σωστής θερμοκρασίας: Κανείς δεν σας συμβουλεύει να κάνετε ένα κρύο ντους τον χειμώνα, αλλά ούτε και ένα ζεστό ντους με φουσκάλες. Τα ντους είναι πολύ ζεστά και παρατεταμένα, ειδικά στο κρύο. Αυτό εξαντλεί τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια του δέρματός σας, τα οποία το βοηθούν να διατηρεί την υγρασία. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ξηρότητα στο δέρμα σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here