Κορονοϊός: Στο 100% η πληρότητα ΜΕΘ στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ τον Δεκέμβριο

To 100% άγγιζε καθημερινά η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης τον Δεκέμβριο

Το 86% των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν μη εμβολιαμένοι. Συνολικά, τον Δεκέμβριο εισήχθησαν στις δομές της 4ης ΥΠΕ 2.005 ασθενείς με Covid, μεταξύ των οποίων 32 έγκυες και λεχώνες (οι 31 ανεμβολίαστες) και 62 παιδιά.

Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, 520 ασθενείς θετικοί στη νόσο COVID-19 νοσηλεύονταν καθημερινά, εκ των οποίων το 80% ήταν ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, 70 πολίτες με κορoνοϊό ήταν σε High Flow κάθε μέρα.

Για non Covid περιστατικά, στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ κατεγράφησαν 20.821 εισαγωγές, αυξημένες κατά 15,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018 και 21% συγκριτικά με τον Νοέμρβιο του 2021.

Μέσα στη μεγάλη πίεση του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πέρασαν την είσοδο των ΤΕΠ των Νοσοκομείων περίπου 41.500 πολίτες, με μεγάλο αριθμό αυτών να έχουν διαχειριστεί ως ύποπτα περιστατικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, όλες οι δομές που διατηρούν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά κυρίως οι καταδρομικές κινητές μονάδες έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα δρόμου και έφεραν το εμβόλιο πιο κοντά στον κάθε συνάνθρωπο που δεν μπορούσε να προσέλθει.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 12.000 εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Περίπου 320.000 εμβολιασμοί έγιναν σε όλες τις δομές της 4ης ΥΠΕ, για τον μήνα Δεκέμβριο.

«Παρά τα προβλήματα που έχει το Σύστημα Υγείας, άντεξε και θα αντέξει. Συγχαρητήρια σε όλο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας γι’ αυτήν τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here