Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Να μας φωτίζει ο Θεός να παίρνουμε καλές αποφάσεις

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, μετά τον καθαγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια έστειλε το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2021, κυριώνυμη ημέρα των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία. Ακολούθως, προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, η οποία τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην γραφική λίμνη του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου τέλεσετην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και μελών του Δ.Σ. του Δήμου καθώς και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε: «Ευχόμαστε σήμερα όλοι μας Καλή Φώτιση και αυτή η Φώτιση δηλώνει την παρουσία του Θεού στη ζωή μας! Είναι αυτό,το οποίο χρειαζόμαστε για να μπορούμε να επιλέγουμε το τι θα κάνουμε στη ζωή μας. Να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις! Είμαστε σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη πριν λάβουμε αποφάσεις να μας φωτίζει ο Θεός! Την ώρα αυτή η σκέψη μου δεν είναι δυνατόν να μην πάει σε όλους εκείνους τους αδερφούς μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την μεγάλη αυτή πανδημία στο κρεβάτι του πόνου και τους ευχόμαστε όλοι περαστικά και να μπορέσουν και αυτοί και ολόκληρη η πατρίδα μας γρήγορα να ανακάμπτει, όπως και ολόκληρος ο κόσμος. Για αυτό όλοι μας χρειαζόμαστε τη Φώτιση του Θεού! Οι γιατροί, οι επιστήμονες, οι κληρικοί, οι πολιτικοί άρχοντες, ο καθένας στη ζωή του χρειάζεται να τον φωτίσει ο Θεός για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Το χρειάζεται όλος ο πλανήτης μας ετούτη τη στιγμή για το μέλλον του πλανήτη. Να πάρουμε αποφάσεις σωστές για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας! Όσο έχουμε ανάγκη να πάρουμε αποφάσεις σωστές για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον μας, το δώρο αυτό του Θεού, το οποίο αν δεν το κάνουμε τότε δεν θα το έχουμε. Και όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά πόσος αγώνας γίνεται για να μπορεί να υπάρχει το Άλσος αυτό και να το απολαμβάνουμε όλοι μας και το φυτικό και το ζωικό του βασίλειο και ότι υπάρχει μέσα σε αυτό για το οποίο όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Επιτέλους κάποτε να καταλάβουμε ότι αυτό για το οποίο ο Θεός προσφέρει στον άνθρωπο που είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα που έχει, να διαφυλάττει το περιβάλλον, τη φύση του Θεού, είμαστε υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι όλοι μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού. Να ευχηθώ την ημέρα αυτή που ο Θεός είναι κοντά μας ‘’ εν πνεύματι αγίω’’που μέσα στον Ιορδάνη βαπτίζεται ο Υιός και Λόγος του Θεού και ο δούλος λαμβάνει μορφή για να μπορούμε εμείς σε αυτήν ακριβώς την Σάρκωση του Θεανθρώπου , στη Βάπτιση στον Ιορδάνη, να αναγεννηθούμε, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας, να μπορούμε να οδεύουμε προς τον Θεό! Εύχομαι υγεία σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε ολόκληρη την πατρίδα μας! Να είναι ο Θεός μαζί σας! Να μας ευλογεί! Να μας αγιάζει! Καλή Φώτιση! Να μας φωτίζει ο Θεός να παίρνουμε καλές αποφάσεις για τον εαυτό μας, για τον συνάνθρωπό μας, για την πατρίδα μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here