Μυτιλήνη: «Μπλόκο» στο λιμάνι για το πλοίο που έφυγε από τη Χίο – Αντιδράσεις για τη νέα δομή


Δεκάδες κάτοικοι της Μυτιλήνης μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης».

Ο λόγος είναι ότι το πλοίο μετέφερε μηχανήματα για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην Βαστρια, κάτι που πολλοί κάτοικοι δε θέλουν.

Στις 3 το μεσημέρι έδεσε στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης το προερχόμενο από τη Χίο πλοίο «Πελαγίτης» στο οποίο βρίσκονταν μηχανήματα της αναδόχου του έργου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής της Χίου.

Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν στη Χίο τόσο στο λιμάνι όσο και στα Μεστά, λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων του νησιού.

Στη Μυτιλήνη η είδηση του ερχομού του «Πελαγίτης» με τα μηχανήματα ερμηνεύτηκε ως μεταφορά των μηχανημάτων για την δομή στην Βαστριά της Μυτιλήνης, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Στο χώρο του λιμανιού συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Συντονιστικής Επιτροπής πλήθος κόσμου με την συμπαράσταση αιρετών της περιφέρειας και του Δήμου Δυτικής Μυτιλήνης.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και άλλων εκπροσώπων φορέων του νησιού με τις λιμενικές αρχές αποφασίστηκε το πλοίο να δέσει, να αποβιβαστούν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα. Τα μηχανήματα δεν αποβιβάστηκαν αλλά μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο του λιμανιού βρισκόταν διακριτική δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού.

Στο στρατόπεδο πάντως της κυβέρνησης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επεισόδια και εντάσεις, σημειώνοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν με τα ΜΑΤ τον Φλεβάρη του 2020, ανήκουν στο παρελθόν.

Ωστόσο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και το ίδιο το Υπ. Μετανάστευσης, επισημαίνουν ότι η προσωρινή αναβολή δεν σημαίνει και επ αόριστον αναβολή του έργου.

Η μικρή αστυνομική δύναμη και στη Χίο και στη Λέσβο είναι ίσως μια ένδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί την σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες. Ίσως η σημερινή ημέρα να ήταν και ένα “πείραμα” για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου.

Πηγή: lesvospost.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ