Κίνα: Απολύει νοσοκομειακούς εργαζόμενους όταν μια γυναίκα αποβάλλει μετά την απαγόρευση εισόδου στις εγκαταστάσεις


Κίνα: Η Κίνα είναι μία από τις λίγες χώρες που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί στρατηγική μηδενικής ανοχής για την καταπολέμηση του ιο Η κινεζική κυβέρνηση απέλυσε δύο εργαζόμενους σε νοσοκομείο και ανέστειλε έναν άλλο αυτήν την εβδομάδα, αφού μια γυναίκα που ήταν έγκυος οκτώ μηνών απέβαλε έξω από νοσοκομείο όταν της απαγορεύτηκε η είσοδος την 1η Ιανουαρίου λόγω αυστηρών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με αναφορές.

Η Κίνα έχει μια ανυποχώρητη πολιτική μηδενικής ανοχής για τον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χωρίς επιτρεπόμενο λόγο όταν συμβαίνει μια έκρηξη και πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ. Το αρνητικό τεστ της γυναίκας είχε λήξει πριν από τέσσερις ώρες όταν έφτασε στο Νοσοκομείο Gaoxin της πόλης, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο microblogging Weibo της Κίνας από μια γυναίκα που είπε ότι ήταν ανιψιά της μέλλουσας μητέρας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τελικά την άφησαν να μπει αφού άρχισε να αιμορραγεί βαριά στον δρόμο ενώ περίμενε δύο ώρες για τα αποτελέσματα μιας άλλης εξέτασης, ανέφερε η Washington Post. Ένα βίντεο που φέρεται να δημοσιεύτηκε στο Weibo από τον σύζυγο της γυναίκας φάνηκε να δείχνει την αιμορραγία της. Η Σιάν παλεύει με τη χειρότερη αύξηση του ιού στη χώρα από τότε που ανακαλύφθηκε στη Γουχάν το 2019.

Η κυβέρνηση της πόλης είπε ότι έκρινε ότι το περιστατικό ήταν «ατύχημα που προκλήθηκε από αμέλεια», προσθέτοντας ότι απέλυσε δύο επικεφαλής τμημάτων νοσοκομείου και ανέστειλε έναν γενικό διευθυντή.

Το νοσοκομείο πρέπει επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τη γυναίκα και να την αποζημιώσει. Το περιστατικό και οι ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη λόγω των περιορισμένων μετακινήσεων των κατοίκων έχουν επικριθεί ευρέως στο Weibo, κάτι σπάνιο στην κομμουνιστική χώρα, ανέφερε το Bloomberg.

Άλλες ιστορίες περιλαμβάνουν έναν ασθενή HIV στον οποίο αρνήθηκαν τη θεραπεία σε πολλά νοσοκομεία της πόλης για σχεδόν ένα μήνα με πυρετό 105 βαθμών έως ότου μια ανάρτηση από την οικογένειά του έγινε viral και ένας άνδρας που πέθανε από καρδιακή νόσο για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με την Post.

Το κύριο αεροδρόμιο της Σιάν ανέστειλε όλες τις διεθνείς πτήσεις την Τετάρτη.

Οι πτήσεις εσωτερικού είχαν ήδη τεθεί σε αναμονή ως μέρος των μέτρων για τον αποκλεισμό της πόλης.

Δεκάδες χιλιάδες στενές επαφές μολυσμένων ατόμων έχουν τοποθετηθεί σε κέντρα καραντίνας.

Το κοντινό Πεκίνο έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ