Εμανουέλ Μακρόν: Η επιθυμία του Γάλλου προέδρου να «εκνευρίσει» τα μη εμβολιασμένα άτομα προκαλεί οργή


Εμανουέλ Μακρόν: Οι αντίπαλοι του Μακρόν είπαν ότι είναι «ανάξιος» να υπηρετήσει ως πρόεδρος Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντιμετώπισε σημαντική κριτική για τα σχόλιά του που ισχυριζόταν ότι θα ήθελε να «εκνευρίσει» τα μη εμβολιασμένα άτομα. Ο Μακρόν μίλησε με ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, κατά την οποία είπε ότι ήθελε να κάνει τη ζωή δύσκολη για άτομα που δεν έχουν λάβει εμβόλιο για την COVID-19.

Το γαλλικό «υγειονομικό πάσο» έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες και σκληρή αντιπολίτευση, ενώ η χώρα πλησιάζει το 75% του πλήρους εμβολιασμού.

«Θέλω πραγματικά να τους εξοργίσω και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό – μέχρι το τέλος», είπε ο Μακρόν τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. «Δεν θα στείλω μη εμβολιασμένους στη φυλακή, οπότε πρέπει να τους πούμε, από τις 15 Ιανουαρίου, δεν θα μπορείτε πλέον να πηγαίνετε στο εστιατόριο. Δεν θα μπορείτε πλέον να πάτε για έναν καφέ, δεν θα μπορείτε πλέον να πάτε στο θέατρο, δεν θα μπορείτε πλέον να πάτε στον κινηματογράφο».

Το γαλλικό κοινοβούλιο άκουσε τα σχόλια του Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιό του για αυστηρότερους περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα, που οδήγησε σε μια γρήγορη και έντονη αναταραχή ως απάντηση.

Οι αντίπαλοί του έχουν χαρακτηρίσει τα σχόλια “ανάξια” ενός προέδρου. «Ακόμα κι αν κάποιος δεν συμμερίζεται την επιλογή του, δεν έχει παραβεί κανέναν από τους νόμους της χώρας μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, η κύρια αντίπαλος του Μακρόν στις επερχόμενες εκλογές.

«Συνεχίζει την πολιτική του διχασμού, της αντιπαράθεσης των Γάλλων».

Αργότερα έγραψε στο Twitter «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να λέει ότι… Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ανάξιος για το αξίωμά του».

Ο αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «εκπληκτική ομολογία», σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, οι σύμμαχοι του Μακρόν υπερασπίστηκαν τα σχόλια, με τον Stéphane Séjourné, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να υποστηρίζει στο Twitter ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν «ενοχλήσει» τους Γάλλους «αναγκάζοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό να υπομένει περιορισμούς».

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Μακρόν συνεχίζεται την Τετάρτη, καθώς οι αντίπαλοι εξακολουθούν να επιδιώκουν να καθυστερήσουν την ψήφισή του. Ορισμένοι από τους υποστηρικτές του ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν απειλές για τη ζωή τους επειδή υποστηρίζουν τη νομοθεσία, ανέφεραν οι New York Times.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ