Δυσκοιλιότητα: 13 τροφές για να την αντιμετωπίσετε


Περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Γαστρεντερολογίας,  αυτή ορίζεται ως ο συνδυασμός τεσσάρων παραγόντων. Ο πρώτος παράγοντας είναι η δυσκολία στην κένωση, όταν αυτή συμβαίνει 1 στις 4 φορές. Ο δεύτερος στη συχνότητα των κενώσεων, όταν δηλαδή αυτές είναι 2 ή και λιγότερες μέσα σε μία εβδομάδα. Ο τρίτος παράγοντας είναι η σκληρότητα των κοπράνων, συνοδευόμενη από πόνο. Και τελευταίος είναι η αίσθηση μη επαρκούς κένωσης.

Τα παραπάνω δημιουργούν αίσθημα δυσφορίας, λόγω της υπερβολικής προσπάθειας, που καταβάλλει κανείς κατά την κένωση.

Δευτερευόντως, οι ημιτελείς κενώσεις ή και η απουσία τους δημιουργούν μία άβολη αίσθηση λόγω του «φουσκώματος».

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ