Γιαμαρέλλου: Είναι πιθανό να ξεπεράσουμε τα 50.000 κρούσματα


Αναφορικά με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον η κυρία Γιαμαρέλλου είπε ότι είναι κλινικά ελαφρύτερα σε 128 χώρες και αυτό δημιουργεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία

Στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ελένη Γιαμαρέλλου, λέγοντας πως είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 50.000 κρούσματα.

Αναφορικά με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον είπε ότι είναι κλινικά ελαφρύτερα σε 128 χώρες και αυτό δημιουργεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Παράλληλα η κυρία Γιαμαρέλλου σημείωσε πως αυτό το διάστημα δεν μπήκε σε ΜΕΘ ούτε μία περίπτωση μετάλλαξης Όμιρκον εξηγώντας πως «σε ποσοστό περίπου 12% έχουμε τη Δέλτα».

Υπάρχει περίπτωση να πάμε και πάνω από 50.000 στα κρούσματα, ωστόσο όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία των συναδέλφων της που παρακολουθούν τα λύματα υπάρχει μια σταθεροποίηση.

Εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει και θα το ξεπεράσει, τονίζοντας την ανάγκη του εμβολιασμού προκειμένου να ξεπεράσουμε τις μεταλλάξεις.

Όπως είπε «εάν εγώ έχω ένα ποσοστό 20% μη εμβολιασμένων, εκεί θα πάει ο ιός και θα πολλαπλασιαστεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού που θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς δεν αρρωσταίνουν σοβαρά, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις. Εάν είχαμε απόλυτο αριθμό εμβολιασμών, δεν θα έβρισκε χώρο ο ιός να μεταλλαχθεί», σημείωσε η καθηγήτρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ